16 / 05 / 2024

binalarda fiber malzeme

binalarda fiber malzeme

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azer Kasımzade, depreme dayanma gücü az olan binaların güçlendirme işlemlerinin daha hafif, estetik görünümlü ve güçlü fiber malzeme ile yapılmasını önerdi

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Binalarda nitelikli malzeme hayat kurtarıyor!

2020'de İzmir ve Elazığ depremleri başta olmak üzere birçok deprem yaşandı. Deprem gerçeği karşısında alınması gereken önlemlerin başında da yapı kalitesinin yanı sıra nitelikli binaların inşa edilmesi geliyor.

Hasan Akgün: Binalarda kaygan malzeme kullanılamayacak!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırlarında yeni yapılacak olan binaların giriş, koridor ve ortak yürüme alanlarında kaydırmaz malzeme kullanmayanlara yapı kullanma belgesi vermeyecek.

Kaliteli malzeme binalarda enerji tasarrufunu artırıyor!

'Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı' konulu toplantıda, bina yapımında kaliteli malzeme seçiminin önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayabileceğine dikkat çekildi.

İnşaatta kaliteli malzeme enerji tasarrufunu artırıyor!

Türkiye İMSAD Anadolu Buluşmaları kapsamında ATO işbirliğiyle düzenlediği, “Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı” konulu toplantıda, bina yapımında kaliteli malzeme seçiminin önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayabileceğine dikkat çekildi.

Gerede-Merzifon Otoyol Yapımı ve Malzeme Ocakları projesi halk toplantısı 17 Haziran'da!

Çankırı ili Atkaracalar , Çerkes, Ilgaz, Kursunlu, ilçesi sınırları içerisinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Gerede- Merzifon Otoyol Yapımı Ve Malzeme Ocakları projesi ile ilgili halk toplantısı 17 Haziran'da yapılacak.

1999 Marmara Depremi'nde çürük bina felaketi!

1999 Marmara Depremi'nde hasar gören binalarda malzeme, işçilik ve tasarım hataları tespit eden uzmanlar ''Doğa, kurala uygun olmayanı affetmedi'' demiş. En çok zarar gören Avcılar'daki hasarlı binalarda aynı hatalardan nasibini almış.

Hazar Altyapı ve Malzeme Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Hazar Altyapı ve Malzeme Hizmetleri Anonim Şirketi, Aslan Emre Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 22 Mayıs 2015 tarihinde Kağıthane, Telsizler Mahallesi'nde kuruldu.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Baytu İnşaat Metal Hırdavat Elektrik ve Elektronik Malzeme Ticareti Limited Şirketi kuruldu!

Baytu İnşaat Metal Hırdavat Elektrik ve Elektronik Malzeme Ticareti Limited Şirketi, Erol Baytur tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 20 Mayıs'ta Beyoğlu, Emekyemez Mahallesi'nde kuruldu.

binalarda fiber malzeme Haberi

binalarda fiber malzeme

Kasımzade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde bulunan Türkiye'nin depreme karşı bilinçli ve hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.


Türkiye'deki mevcut binalar ile yeni yapılan binalarda deprem riskine karşı tedbir alınmasının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Kasımzade, "Yapılarda sismik izolasyon önemli. Sismik izolasyon, yapının depreme dayanma kapasitesini artırmak yerine binaya gelen sismik enerjiyi binaların periyodunu uzatarak azaltma esasına dayanan depreme dayanıklı bir dizayn yaklaşımıdır" dedi.


Sismik izolasyon teknolojisinin doğru uygulamalarının, büyük depremler sırasında bile binaların elastik davranmasını sağlayacağını vurgulayan Kasımzade, şöyle konuştu:


"Şaşırtıcı olan, bu yaklaşım prensibinin hayli basit olmasıdır. Günümüzde bina dizayn ve inşaat şartnameleri yalnızca can güvenliğini göz önüne alır. Geçmişteki depremlerden edinilen tecrübeler maddi hasarların da oldukça fazla olduğunu hatta iş kesilmesi riskinin de çok önemli bir parametre olduğunu göstermiştir. Günümüzde...