05 / 05 / 2024

binalarda Isı pay ölçer zorunluluğu

binalarda Isı pay ölçer zorunluluğu

Isı pay ölçer; Birçok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan sistem olarak biliniyor. Peki, ısı pay ölçer sistemi nasıl çalışır?

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Konforlu binalarda yaşamak yalıtımla mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER Başkanı Levent Gökçe, ‘Dünya Konut Günü’nde yaptığı açıklamada binalarda yalıtımın önemine vurgu yaptı. Gökçe, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamanın yalıtımla mümkün olduğu söyledi.

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

DYOTHERM ISOLTECO 110 ile binalarda 360 derece koruma!

DYOTHERM ISOLTECO 110, Binalarda A sınıfı yangın direnci sağlıyor.  ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’te yer alan kriterleri karşılayan DYOTHERM ISOLTECO 110; Isı yalıtım kabiliyeti yanında A sınıfı yangın direnci özelliğine de sahip.

Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Isı pay ölçer zorunlu mu 2016?

Her radyatöre takılan Isı Pay Ölçer ya da her dairenin girişine takılan Isı Sayaçları ile tüketilen enerji miktarı ölçülebiliyor. Peki, ısı pay ölçer zorunlu mu 2016?

ETADER: Doğalgazda tasarruf önceliğimiz olmalı!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) kışın gelmesiyle yükselen ısınma masraflarının Isı Pay Ölçer sistemine geçilmesiyle azaltılabileceğini ve ısı tasarrufunun sağlanabileceğini vurguluyor.

Isı Pay Ölçer'le tasarruf mümkün!

Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevre korunmasına da katkıda bulunuyor. Isı Pay Ölçer nedir? İşte ayrıntılar...

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Geciken yasal düzenlemeler nedeniyle yüzde 20 enerji boşa gidiyor!

TGÜB Teknik Komite Üyesi Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat; “Binalarda Isı Yalıtımını düzenleyen kanun olan TS 825, Aralık 2013’ten bu yana yayınlanmadığından dolayı, ülkemiz %20 civarında enerjiyi sokağa atmaktadır. " dedi.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

binalarda Isı pay ölçer zorunluluğu Haberi

binalarda Isı pay ölçer zorunluluğu

Isı pay ölçer sistemi nasıl çalışır?

Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine ısı pay ölçer sistemi yapılabiliyor. 


2007 yılında yürürlüğe giren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile ısı pay ölçer cihazının kullanım zorunluğu getirilmiştir.


Eski binalarda ısı pay ölçerlerin yanı sıra yönetmelik gereği bütün radyatörlere termostatik vana takılması zorunluluğu bulunuyor


Isı pay ölçer sistemi nasıl çalışır?

Isı pay ölçer sistemi iki ayrı mekanizmadan meydana geliyor. Bunlarda ilki pay ölçer ve ikincisi de termostatik vana olarak karşımıza çıkıyor. Isı pay ölçer sistemi sayesinde içinde bulunulan ortamın sıcaklığı istenilen seviyeye ulaştığında...