30 / 04 / 2024

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği 2013

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği 2013

9 Ekim 2008 Perşembe günü 27019 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğinin tam metni kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

Binalarda su yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda su yalıtımı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, binalarda su yalıtımı zorunlu mu? Su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu geldi!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelik gereğince, yeni binalarda su yalıtımının yapılması zorunlu oldu..

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Binalarda yalıtım ısı maliyetini düşürüyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

Yalıtım ile doğalgaz ve elektrik faturaları düşürülebilir!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

Kentsel dönüşüm adı altında binalarda su yalıtımı yapılmalı!

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

Isı yalıtımı yönetmeliği 2015!

Isı yalıtımı yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Peki, yönetmelik esasları nelerdir? İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2015..

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği 2013 Haberi

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği 2013

YÖNETMELİK


Bayındırlık ve İskân Bakanlığından:

BİNALARDA ISI YALITIMI YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenlemektir.

             

(2) Bu Yönetmelik, 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki belediyeler dahil olmak üzere, bütün yerleşim birimlerindeki binalarda uygulanır.

             

(3) Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına gerek duyulmayan depo, cephanelik, ardiye, ahır, ağıl ve benzeri binalarda bu Yönetmelik hükümlerinin uygulanması zorunlu değildir.

             

(4) 180 sayılı Bayındırlık ve İskân Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamenin 32 nci maddesi kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri ve...