21 / 05 / 2024

binalarda karbon salınımı

binalarda karbon salınımı

Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, binaların karbon salınımının yüzde 40'ından sorumlu olduğunu belirtti. Tayfun Küçükoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Güncel gümüş fiyatları! 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

Gümüş fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Altın ve dolardan sonra yatırımcılar gümüşe yönelmeye başladı. Dolar kuruna bağlı hareket eden gümüş bugün yükselişe geçti.  Peki 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

BİM'den sabah kapıda kuyruk oluşturacak çılgın müjde! Acilen bakın! 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

21 Şubat 2023 Salı BİM aktüel kataloğu ürünleri yayınlandı. 2 sayfa olarak yayınlanan katalogda birçok farklı ürün alışveriş tutkunlarının beğenisine sunuldu. Peki, bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğu 21 Şubat 2023 Salı ürünleri neler, hangi ürün kaç liradan satışa çıkacak?

BİM'den kuyruk oluşturacak çılgın müjde! BİM 14 Şubat Salı Kataloğu yayında! 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

14 Şubat 2023 (Salı) BİM aktüel katalog ürünleri yayınlandı. İki sayfadan oluşan katalogda her alışveriş severin damak tadına hitap eden çok çeşitli ürünler yer aldı. İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Yeni ticaret savaşları 'hurda'dan çıkacak

Yeşil ekonominin öne çıkması ve karbon salınımı hedefleri doğrultusunda hurdanın kıymete bineceği ve hurda ihracatçısı ülkelerden kaynaklı arz sıkıntısı yaşanabileceği belirtilirken, Türkiye'nin bu senaryoya hazırlanması gerektiği belirtiliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demirbaş tarafından kuruldu.

Binalarda ısı yalıtımı neden önemli?

Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, binaların karbon salınımının yüzde 40'ından sorumlu olduğunu belirtti. Tayfun Küçükoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sektöründe yeşil dönüşüm başlıyor!

İklim değişikliği sebebiyle ortaya çıkan karbon salınımı gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. İlerleyen süreçte hayata geçirilecek projeler için çalışmalar başlıyor.

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Deprem güvenliği olmayan binaları dönüştürerek, sağlam binalarda oturmamız lazım" dedi.

binalarda karbon salınımı Haberi

binalarda karbon salınımı

Türkiye’nin lider ısı yalıtım markası Dalmaçyalı, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası sebebiyle, gdünya genelini etkileyen iklim krizi ile mücadelede ısı yalıtımının önemli bir yeri bulunduğunu vurguladı. Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Binalar karbon salımının yüzde 40’ından sorumlu ve 2050 yılına kadar mevcut bina stokunun 2’ye katlanması bekleniyor. Bu sebeple küresel ısınmanın önüne geçecek enerji verimliliği çalışmalarında en güçlü mücadelelerden biri ısı yalıtımı sahasında verilebilir” diye konuştu.

Küresel ısınma sonucu yaşanan iklim krizi gün geçtikçe etkisini yükseltiyor. Sanayi Devrimi öncesinden bugüne dünyanın yüzey sıcaklığı 1,2 derece yükseldi. Dünya Meteoroloji Örgütü, ısınmanın devam etmesi durumunda bu yüzyılın sonunda sıcaklıkların 2-5 derece yükseltebileceğini belirtiyor. Sanayi Devrimi öncesine göre ısınmanın 2 derecenin üzerine yükselmesi halinde ölümcül sıcaklık ve nemden 1 milyar...