17 / 05 / 2024

binalarda korozyon tehlikesi

binalarda korozyon tehlikesi

Depremde yıkım tehlikesine yol açan korozyon nedir? Korozyon nasıl oluşur? Korozyonu önlemek için ne yapılması gerekir? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Binalarda en büyük tehlike deprem değil korozyon!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan; toplum genelinde depremlerin yol açtığı büyük yıkımların nedeni çok bilinmese de en önemli nedenin korozyon olduğunu belirtti..

Binalardaki korozyon depreme dayanıklılığı azaltıyor: İstanbul'da da 2000'den önceki binalarda korozyon had safhada!

İstanbul'da özellikle 2000'nden önce yapılan yapıların birçoğunda görülen korozyonun binaların taşıma gücünde düşüşe sebep olduğu, bu sebeple kentteki yapı stokunun hızlı şekilde yenilenmesi gerektiği belirtildi.

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İşte binanızın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren cihaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından binanın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren bir cihaz tasarlandı. Elazığ’daki depremden sonra ekipler hem arama kurtarma hem de enkaz kaldırma çalışmalarında kullanıyor. Cihaz binalarda çökme riskinin olup olmadığını kontrol ediyor.

Eski binalarda asbest tehlikesi!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nce hazırlanan 'İstanbul Çevre Durum Raporu'ndan asbest tehlikesi çıktı.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Afyon Çay'daki eski binalarda dönüşüm yıkımları başladı!

Çay ilçesinde hasarlı, görüntü kirliliği yapan ve çökme tehlikesi olan eski tarihi değeri olmayan yapılar kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmaya başlandı.

Tokat'taki tarihi camide yıkılma tehlikesi!

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, tarihi caminin 5.1’lik Erbaa depremi değil, inşaat için açılan temel kazısı sonucu yıkılma tehlikesi yaşadığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri yapıldı!

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı çerçevesinde Yapı Denetimi ve Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

Selami Merdin: Binalarda enerji verimliliği artırılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, "Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi" ile verimliliğinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

binalarda korozyon tehlikesi Haberi

binalarda korozyon tehlikesi

Korozyon nedir?


Korozyon; su yalıtımı yapılmamış binalarda, beton içindeki taşıyıcı özellikteki demirlerin paslanmasıdır. Korozyon, yapıların taşıyıcı sisteminin çürümesine ve zamanla zayıflamasına sebep oluyor. Su yalıtımı olmayan binalarda 10 yıl sonra betonun içindeki bu donatı başlangıçtaki taşıma kapasitesinin, belli koşullarda yaklaşık olarak yüzde 66’sını korozyon nedeniyle kaybediyor. 



Korozyon nasıl oluşur?



Korozyon, metallerin doğaya karışma süreci noktasında öne çıkan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Metal ve alaşımlarının çoğunlukla sulu ve gaz ortamlardan oluşan çevreleri ile girdikleri elektrokimyasal ve kimyasal tepkimeler sonucu uğradıkları hasar korozyon olarak adlandırılıyor.



Korozyon su yalıtımının binaların sağlamlığı için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Su yalıtımı binaların taşıyıcı sistemlerini suyun zararlı etkilerinden ve korozyondan koruyarak güçlü olmasını sağlıyor.



Tuğçe...