29 / 04 / 2024

Binalarda kullanılacak yapı malzemeler

Binalarda kullanılacak yapı malzemeler

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte yönetmelikte yer alan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri bu haberde...

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Yeşil GYO'dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL'si proje için kullanılacak!

Yeşil GYO, sermaye artışından elde edilecek fonun kullanım yerlerini tek tek açıkladı. Innovia-4 projesi ile ilgili de açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Hesaplara her ay 1250 TL yatıyor: Ağustos ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yapılacak, yapıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına destek ödemesi yapılıyor. Peki, ağustos ayı ödemeleri yapıldı mı, ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpıt ilk olarak 3008'de kullanılacak! Peugeot 3008 ne kadar 2023?

Peugeot’daki değişimin bir sonraki adımı olan Yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT™, yenilikçi ve kararlı bir hareketle, ilk olarak yeni 3008’de kullanılacak. Peki, Peugeot 3008'in fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar... 

Engelli Kimlik Kartı sahipleri için önemli duyuru! Artık bu şekilde kullanılacak!

Engelli kimlik kartı olan vatandaşlara yönelik yeni bir karar alındı ve ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte Engellilik Kimlik Kartı'nın kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Seçimlerde Türkiye genelinde 9 farklı boyda oy pusulası kullanılacak!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 24 partinin yer aldığı birleşik oy pusulası kullanılacak. Uzunluğu 1 metreyi bulan pusula, 11 seçim çevresinde ve 9 farklı boyda kullanılacak.

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı?

Milyonlarca vatandaş işverenler tarafından çalışanlara sağlanan yemek kartlarının alışverişlerde kullanılacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Hyundai yeni teknolojisini duyurdu: i10, i20ve Bayon modellerinde kullanılacak

Güney Kore markası Hyundai, Türkiye'de üretilen araçlarında yerliik oranını artıracak yeni teknolojisini duyurdu. Ürün 2023 yılında üretilecek olan i10, i20 ve Bayon modellerinde kullanılacak.

2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda kullanılacak yapı malzemeler Haberi

Binalarda kullanılacak yapı malzemeler

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında İkinci Kısım'da açıklanıyor.


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler


Genel

Madde 20 - Bu bölümde açıklanan genel hükümler, aksi belirtilmedikçe, özellik ve ayrıcalık gösteren binalar ve ahşap binalar için de geçerlidir.


Bina yerleşimi

Madde 21 - İmar planları yapılırken, konut, ticaret, sanayi gibi fonksiyon bölgeleri arasında, yangın havuzları ve su ikmal noktalarının yapımına olanak verecek biçimde, yeşil kuşakların ayrılmasına ve bu yeşil kuşakların, yangın güvenliği açısından fonksiyon bölgelerini birbirinden ayırmasına özen gösterilecektir.


İmar planlarının tasarımında donatı alanları ile yerleşim fonksiyonları belirlenirken bina sınıflandırmalarındaki yangın önlemleri esas alınacaktır.


Yeni planlanan alanda bitişik nizamda teşekkül edecek imar adalarının uzunluğu 75 metreden fazla olmayacaktır. Uzunluğu 75 metreden fazla olan bitişik nizam yapı adalarında, yangın güvenliği...