01 / 05 / 2024

binalarda mantolama nasıl yapılır

binalarda mantolama nasıl yapılır

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

Binalarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Binalarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?: Binalarda ısı yalıtımı, çatılarına, duvarlarına, zeminine ve pencerelerine uygulanarak yapılabiliyor. Binalara dış cephe mantolaması yapılması ile tüm dairelerde enerji tasarrufu sağlanıyor...

Isı yalıtımı nasıl yapılır?

Mantolama olarak da ifade edilen ısı yalıtımı nasıl yapılır? Isı yalıtımı projesinde bilinmesi gerekenler nelerdir, diyorsanız sorularınızın yanıtı ve konu ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Binalarda kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda kat mülkiyetine nasıl geçileceğini kaleme aldı.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Binalarda deprem testi nasıl yapılmalı? 

Deprem endişesi ile yaşayan vatandaşlar, oturdukları binaların nasıl test edileceğini merak ediyor.  İnşaat Mühendisi Ümit Akın, binalarda yapılacak deprem testinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alınması için son 5 aya girildi. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım veya kiralanması yapılmayacak. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? 

Binalarda eklenti nedir? Nasıl anlaşılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir binada eklentiden söz ediliyor. Eklenti nedir, nasıl anlaşılır?' sorusunu yanıtladı.

Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

binalarda mantolama nasıl yapılır Haberi

binalarda mantolama nasıl yapılır

Dış cephe yalıtımına 2000’li yıllardan sonra ağırlık vermeye başlayan Türkiye’de pazarın büyüklüğü hızla artmaya devam ediyor. 2014 yılında mantolamanın büyüklüğü 65 milyon metrekareye çıktı. Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcılar Derneği (İZODER) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, bu rakamla Türkiye’nin Avrupa’nın en büyüğü haline geldiğini söylerken ülkenin yaptığı tasarrufa da dikkat çekti. “Sadece 2014 yılında yapılan 65 milyon metrekare mantolamadan 700 bin hane yararlanırken, sektörün cirosu 900 milyon TL’ye ulaştı. Halk ise 2014’te doğalgaz faturalarından 650 milyon lira tasarruf elde etti” diyen Küçükoğlu, Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp azaltırken, 1,2 milyon ton karbondioksite eşdeğer sera gazında azalma sağlandığını ifade etti. Küçükoğlu, böylece Bolu Ormanları’nın yüzde 90’ının bir yılda absorbe ettiği karbondioksite eş değer çevre temizliği yapıldığını kaydederek, “Bir Bolu Ormanı’nı...