30 / 04 / 2024

binalarda mantolamaya harç muafiyeti var mı

binalarda mantolamaya harç muafiyeti var mı

Isı yalıtımı nerelere yapılır?: Binaların çatı ve duvarlarına sıva, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere şap, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına ve garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılır...

İmar harçlarından muafiyet!

İmar harçları kapsamında belediyeye ödenmesi gereken bedeller ve oranlarına ilişkin açıklamalar 2981 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. İmar harcından muafiyet de bulunuyor. Peki imar harçlarından muafiyet durumları nelerdir?

İmar ruhsat harçları 2014!

İmar ruhsatı için belediye tarafından talep edilen harçlar, her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılına ilişkin imar ruhsatı harçları ne kadar? İşte imar ruhsat harçları 2014...

Tarihi Harşit Köprüsü ışıklandırıldı!

Gümüşhane 'nin Torul ilçesinde, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan tarihi Harşit Köprüsü ışıklandırıldı. Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Harşit Köprüsü 'nün 1890 yılında yapıldığını belirtti...

Belediyeye ödenen harçlar nelerdir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından bazı iş ve işlemler için belediyeye harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, belediyeye ödenen harçlar nelerdir? İşte belediyeye ödenen harçlar...

Belediye harçları nelerdir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince Belediyeye yalnız vergi değil, birtakım harçlar da ödeniyor. Peki belediye harçları nelerdir? İşte Belediyelerin Belediye Gelirleri Kanunu’na göre tahsil ettikleri harçlar...

Har Gayrimenkul Petrol ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Har Gayrimenkul Petrol ve Ticaret Limited Şirketi, Mehdin Gündoğan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 2 Temmuz'da Kağıthane, Merkez Mahallesi, Kemerburgaz Caddesi, Tatlıpınar Sokak'ta kuruldu.

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ki ısı kayıplarının azaltılması, enerji tasarrufu sağlanabilmesi için ısı yalıtımı yapılıyor. Isı yalıtımı için gerekli şartlar neler? Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama işlemi yapılıyor. Bu sayede ısı enerjisinden tasarruf edilebiliyor. Peki, eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda mantolama zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama yapılması gerekiyor. Mantolama yapılmayan binalara ne tür yaptırımlar uygulanıyor? Peki, yeni binalarda mantolama zorunlu mu?

Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması semineri Ankara'da gerçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında 'yapı denetiminde enerji verimliliğinin sağlanması' konulu eğitim seminerleri düzenliyor. Düzenlenen seminerlerin ilki dün Ankara'da gerçekleştirildi.

TOKİ harçtan muaf mı?

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması hakkında sirküler gereğince, TOKİ harçtan muaf mı?

Konut kredileri ile ilgili ipoteklerin harç uygulaması sirküleri yayınlandı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Toplu Konut Kanunu'nun Ek 2’nci Maddesi Kapsamında Kullandırılacak Kredilerle İlgili İpotekler İle Bu Konutların Tapuya Tescilinde Harç Uygulamasına İlişkin Sirküler Yayınlandı.

binalarda mantolamaya harç muafiyeti var mı Haberi

binalarda mantolamaya harç muafiyeti var mı


Isı yalıtımı nerelere yapılır?

Isı yalıtımı evlerimizde kışın rahat ısınmamızı yazında serinlememizi sağlamak amacıyla alınan bir önlemdir. Isı yalıtımıyla ısınmak veya serinlemek amacıyla harcadığımız enerjiden tasarruf edebiliriz. Oturduğumuz binaların dış veya iç cephelerine yapılabilen ısı yalıtımları ile dengeli oda sıcaklıkları sağlayabilir, odalarda küflenme ve mantar oluşmasını engelleyebiliriz.


Isı yalıtımı nerelere yapılır?


Isı yalıtımı; binaların çatı ve duvarlarına sıva, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere şap, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına ve garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılır.


Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılarak kışın pencerelerden oluşan ısı kayıplarının azaltılması sağlanabilir. Yazın ise binaya güneş ısısı girişi sınırlanabilir.


Yönetmeliklere uygun olarak yapılan ısı yalıtımı, ısınma veya serinleme amacıyla yaptığımız harcamalardan ortalama yüzde 50 tasarruf ederek yazın serin kalmaya kışın...