15 / 05 / 2024

binalarda verimlilik

binalarda verimlilik

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) üyesi Unilever, sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda ''Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi''ni imzaladı

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor!

Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olmaması enerji harcamalarını arttırıyor. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanıldığını söyledi.

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

DYOTHERM ISOLTECO 110 ile binalarda 360 derece koruma!

DYOTHERM ISOLTECO 110, Binalarda A sınıfı yangın direnci sağlıyor.  ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’te yer alan kriterleri karşılayan DYOTHERM ISOLTECO 110; Isı yalıtım kabiliyeti yanında A sınıfı yangın direnci özelliğine de sahip.

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

Harmonal Enerji Verimlilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harmonal Enerji Verimlilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Hatice Nüket Akıncı tarafından kuruldu.

Binalarda su yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda su yalıtımı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, binalarda su yalıtımı zorunlu mu? Su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu geldi!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelik gereğince, yeni binalarda su yalıtımının yapılması zorunlu oldu..

Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Binalarda çıkma mesafeleri 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?

Yüksek binalarda çıkan yangınlar nasıl önlenir?

Londra'da 24 katlı kulede meydana gelen yangında en az 12 kişi hayatını kaybetti. Peki bu kadar yüksek katlı binalarda çıkan yangınlarla nasıl baş edilebilir?

Çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar faturayı yarıya düşürecek!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, ”Çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar faturaları yüzde 50'ye ulaşan oranlar indirecek" dedi.

binalarda verimlilik Haberi

binalarda verimlilik


     Unilever açıklamasına göre, dünyadaki enerjinin yüzde 40'ını kullanarak iklim değişikliğini olumsuz yönde etkileyen binalarla ilgili olarak iş dünyasına önemli bir çağrıda bulunan Unilever, ''Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi''ni imzalayarak bu yöndeki tutumunu ortaya koydu. 

     İş dünyasına yol gösterecek bir içeriği olan ''Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'', iş dünyasının ticari binalarda enerji verimliliğini sağlamak için ihtiyaç duyacağı standartların dünya çapında enerji verimli binalara talebi artıracağını öngörürken, gösterilecek ortak çabanın, dünya çapında enerji kullanımı ve karbon salımında kayda değer bir iyileşme sağlayacağını ortaya koyuyor. 

     SKD üyelerinin yanı sıra Türkiye'de faaliyet gösteren tüm şirketlerin enerji kullanım performansını artırmayı hedefleyen bildirgenin içerdiği birkaç aksiyon şöyle: 

     ''Şirket binalarında enerji kullanım performansının iyileştirilmesine yönelik bir şirket politikası yayınlamak, şirket binaları için belirlenmiş...