08 / 05 / 2024

Binalardaki korozyonu önlemek için su yalıtımı şart

Binalardaki korozyonu önlemek için su yalıtımı şart

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

Binalardaki betonarme su depoları, yapı güvenliğini tehdit ediyor!

Binalardaki temiz suyu, betonarme su depolarında muhafaza etmek hem yapı güvenliğini hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Ekomaxi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mulhan, betonarme su depoları konusunda apartman ve site yöneticileri ile işletmeleri uyararak önemli açıklamalar yaptı...

Binalardaki uygulamalarda mekanik projeye uyulmalı! Deprem hasarları en aza indirilebilir!

'Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür' cümlesi son günlerde sık sık gündeme geliyor. Binalardaki uygulamalarda mekanik projeye uyulmalı! Deprem hasarları en aza indirilebilir!

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalardaki sığınak kiraya verilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki sığınakların kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Binalardaki yalıtım sorunu israfı arttırıyor!

Türkiye'deki enerji israfının yaklaşık yüzde 40’ı binalardaki yetersiz yalıtım sorunundan kaynaklanıyor. Uzmanlar, yaklaşık 18 milyar dolarlık israftan bahsediyor.

Binalardaki görsel kirliliğe çevreci çözüm!

Binalardaki görsel kirliliği önlemek için ekonomik ve sürdürülebilir cephe sistemi geliştirildi.

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Kalekim, binaları su yalıtımı ile koruma altına alıyor!

Kalekim, deprem sırasında meydana gelen büyük yıkımların en önemli nedeni olan korozyonu önlemek için su yalıtımlı binaların artırılması yönünde çalışmalar yürütüyor.

Kentsel dönüşümle binalardaki kat sayısı arttı!

Bizim Gazete'nin köşe yazarlarından Eray Canberk bugünkü yazısında kentsel dönüşümle birlikte binalardaki kat sayısının yükselmesini ele aldı. İşte Eray Canberk'in o yazısı...

Kentsel dönüşümde binalardaki ısı yalıtımına dikkat!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

1946 yılında Belediye, konut buhranını önlemek için ev inşa edecek!

1946 yılında Belediye, şehirdeki konut buhranını önlemek için ilk etapta 5 bin bina inşa edecekmiş. Dar bütçelilere yönelik inşa edilecek evler kira paralarından ibaret taksitler mukabilinde satılacakmış.

Ertuğrul Şen: Su yalıtımı binaları depreme karşı koruyor!

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Herhangi bir yoldan binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

Kentsel dönüşüm adı altında binalarda su yalıtımı yapılmalı!

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

Binalardaki korozyonu önlemek için su yalıtımı şart Haberi

Binalardaki korozyonu önlemek için su yalıtımı şart

Yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 16 yıl geçti ama Türkiye hâlâ depreme hazırlıklı değil. 


6 milyon 500 bin konutun deprem riski taşıdığını vurgulayan İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Güvenli, sağlıklı ve kaliteli bina yapımı konusunda istediğimiz noktada değiliz. Çok bilinmese de depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyondur. Herhangi bir yoldan binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkündür. Türkiye çapında başlatılan kentsel dönüşüm süreci, su yalıtımı uygulamaları için büyük bir fırsat ve inşa edilen tüm yeni binalardaki su yalıtımının standartlara uygun yapılması çok önemli” dedi.


İzoder (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybettiği depremin...