18 / 05 / 2024

Binaların güvenilirliği kentsel dönüşüm

Binaların güvenilirliği kentsel dönüşüm

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar, yeni yapılacak dönüşüm çerçevesindeki binaların görsellik kapsamını ikinci plana atılmasını, güvenirliliğin ön planda tutulmasını belirtti.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

6 Şubat deprem felaketinin ardından konutların güvenilirliği tartışma konusu oldu. Bu kapsamda, muhtemel depremlerde yeni can kayıplarını önlemek amacıyla 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

'Doların güçlenmek için alanı var' diyen dev kurum olacakları peş peşe açıkladı! Doları olan yaşadı!

Goldman Sachs Group doların  güçlenmek için alanı var diyerek dolardaki yükselişlere değinerek olacakları peş peşe çaıkladı. Doları olan yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Altının göreceği en yüksek rakam açıklandı! Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Koşun hemen bakın!

Altın fiyatları Fed faiz kararından sonra dalgalanmaya başladı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ederken uzmanlar tarafından altının göreceği en yüksek rakam açıklandı. Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Koşun hemen bakın!

Doların göreceği o rakamı duyan dövizciye ışınlanacak! Analistler art arda açıkladı! Hemen siz de bakın!

Döviz piyasalarında yaşanan son dakika gelişmeleri yakından izleniyor. Vatandaşlar doların son durumunu ve geleceğini merak ederken, analistler doların göreceği o rakamı paylaştı! Duyan dövizciye koşacak! Hemen bakın! İşte analistlere göre doların göreceği rakam...

Doların 3 ay sonra göreceği rakam! Analistler açıkladı: Fırtına çok yakın! 

Dolar ve altın piyasasında tam gaz devam ederken vatandaşlar sene sonunda doların göreceği rakamı merak ediyor. Gittikçe güç kazanan doların 3 ay sonra yani sene sonunda geleceği rakam belli halk ile paylaşıldı. Analistlerden kritik açıklamalar peş peşe geldi.

Binaların güvenilirliği kentsel dönüşüm Haberi

Binaların güvenilirliği kentsel dönüşüm

17 Ağustos Depremi'nin acı yıldönümü yarın. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar, şehirde 7-8 bin binada 25 bine yakın sıkıntılı daire hatırlattı. Asrın felaketinden sonra hangi dersler alınıp hangi önlemlere başvurulduğunu sordu. 


HOŞ KARŞILAMAYIZ 

Yaklaşık oturak belirli bir süreçle tekrarlanan deprem felaketinin unutulduğunu hasarlı binalar ve en önemlisi efe Deprem Yönetmeliğine uygun olmayan, bu şartları sağlamayan binaların tehlike boyutunu büyüttüğünü dile getiren İMO Sakarya Başkanı Hüsnü Gürpınar, kamunun yani yetkililerin önlem için yaptıklarını sordu. Gürpınar "İnsanlar yaşadıklarını çok çabuk unutuyorlar. Bunu normal karşılamalar bile bizleri yönetenlerin unutmalarını hoş karşılayamayız. Yetkililer mutlaka gereken tedbirleri almalıdır" diye konuştu.

DEPREM YÖNETMELİĞİ 

Tekrar böyle bir doğal afet yaşanırsa güveniliksiz binalar yüzünden çok can kaybının olabileceğini hatırlatan Gürpınar, "Orta hasarlılardan geçtik, şehrimizde Yeni Deprem Yönetmeliğine göre güvenliksiz...