18 / 05 / 2024

Binaların güvenilirliği

Binaların güvenilirliği

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar, yeni yapılacak dönüşüm çerçevesindeki binaların görsellik kapsamını ikinci plana atılmasını, güvenirliliğin ön planda tutulmasını belirtti.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

6 Şubat deprem felaketinin ardından konutların güvenilirliği tartışma konusu oldu. Bu kapsamda, muhtemel depremlerde yeni can kayıplarını önlemek amacıyla 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

'Doların güçlenmek için alanı var' diyen dev kurum olacakları peş peşe açıkladı! Doları olan yaşadı!

Goldman Sachs Group doların  güçlenmek için alanı var diyerek dolardaki yükselişlere değinerek olacakları peş peşe çaıkladı. Doları olan yaşadı.

Konfor ve güvenilirliği ön planda tutan Kia Sportage Nisan fiyatı merak ediliyor

Kia Sportage'ın en büyük gücü, rekabetçi bir fiyata yüksek düzeyde özellik ve işlevsellik sunabilmesidir ve bu da onu birçok otomobil alıcısı için pratik ve çekici bir seçenek haline getirir. Peki Kia Sportage'ın Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Altının göreceği en yüksek rakam açıklandı! Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Koşun hemen bakın!

Altın fiyatları Fed faiz kararından sonra dalgalanmaya başladı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ederken uzmanlar tarafından altının göreceği en yüksek rakam açıklandı. Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Koşun hemen bakın!

Binaların güvenilirliği Haberi

Binaların güvenilirliği

17 Ağustos Depremi'nin acı yıldönümü yarın. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüsnü Gürpınar, şehirde 7-8 bin binada 25 bine yakın sıkıntılı daire hatırlattı. Asrın felaketinden sonra hangi dersler alınıp hangi önlemlere başvurulduğunu sordu. 


HOŞ KARŞILAMAYIZ 

Yaklaşık oturak belirli bir süreçle tekrarlanan deprem felaketinin unutulduğunu hasarlı binalar ve en önemlisi efe Deprem Yönetmeliğine uygun olmayan, bu şartları sağlamayan binaların tehlike boyutunu büyüttüğünü dile getiren İMO Sakarya Başkanı Hüsnü Gürpınar, kamunun yani yetkililerin önlem için yaptıklarını sordu. Gürpınar "İnsanlar yaşadıklarını çok çabuk unutuyorlar. Bunu normal karşılamalar bile bizleri yönetenlerin unutmalarını hoş karşılayamayız. Yetkililer mutlaka gereken tedbirleri almalıdır" diye konuştu.

DEPREM YÖNETMELİĞİ 

Tekrar böyle bir doğal afet yaşanırsa güveniliksiz binalar yüzünden çok can kaybının olabileceğini hatırlatan Gürpınar, "Orta hasarlılardan geçtik, şehrimizde Yeni Deprem Yönetmeliğine göre güvenliksiz...