14 / 05 / 2024

Binanın brüt alanının hesaplanması

Binanın brüt alanının hesaplanması

Binanın dıştan dışa yüzölçümü, binanın brüt alanı olarak ifade ediliyor. Peki, binanın dıştan dışa yüzölçümü nasıl hesaplanır, ninanın dıştan dışa yüzölçümü hesabına neler dahil edilir?

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Ümraniye'de 14 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Ümraniye'de 14 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Sokak üzerinde park halinde olan 4 araç bahçe boşluğuna düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri gönderilirken, araçlar vinç yardımıyla oldukları yerden çıkarıldı.

Türkiye'de en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor!

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda ülke genelinde kentsel dönüşüme girmesi gereken binalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Buna göre tüm ülkede en az 7 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor. 

Kırklareli'nde 130 metruk binanın yıkımı başladı!

Kırklareli Valiliği'nce "Çevre seferberliği" kapsamında şehirde yer alan 130 metruk binanın yıkımı tamamlandı.

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 1. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,212128 olarak belirlendi.

Binanın brüt alanının hesaplanması Haberi

Binanın brüt alanının hesaplanması

Binanın dıştan dışa yüzölçümü nedir?

Binanın dıştan dışa yüzölçümü, binanın brüt alanı olarak ifade ediliyor. Peki, binanın dıştan dışa yüzölçümü nasıl hesaplanır, ninanın dıştan dışa yüzölçümü hesabına neler dahil edilir diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İnşaat sahası; Bodrum katlarda yapılan imalat ve bölümler (Subasmanı kotu 2.50 metre olup, 1. bodrum kat olarak adlandırılmakta ve işyeri veya mesken olarak kullanılmasına izin verilmektedir.) Zemin ve normal katlardaki açık ve kapalı çıkmalar ile ışıklıklar ve hava bacaları ve her katta 16 m2 ve daha fazla kullanılan merpen ve asansör boşluğunda maksimum 16 m2’nin; 16 m2’sinin altında kullanılan merpen ve asansör boşluğunda ise kullanılan alan kadar sahanın inşaat alanı dışında bırakılması ve bütün katlarda iskanı mümkün olan sahalar toplamıdır şeklinde tanımlanıyor.


T.A.K.S. 

İmar planı üzerinde yazılı taban alanı katsayısı...