28 / 12 / 2024

binanın deprem riski nasıl belirlenir 2020

binanın deprem riski nasıl belirlenir 2020

Depremin er ya da geç geleceğini bilerek çürük binalarda oturmaya devam etmenin kumar oynamakla eşdeğer olduğu İzmir depremiyle tekrar anlaşıldı. Peki yaşadığınız bina depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda deprem riski var mı? İşte bu küçük testle öğrenebilirsiniz...

Deprem önlemleri binaların güçlendirilmesiyle kalmamalı: Deprem riski taşıyan bölgeler için yeni önlemler Meclis'e gitti

TBMM'ye deprem riski taşıyan bölgeler için alınacak önlemler ile ilgili yeni bir Meclis araştırması açılması önergesi gitti. İşte o önergede yer alan bilgiler...

Konutta talep deprem riski daha az olan bölgelere kayıyor!

Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat yaptığı açıklamada deprem riski yüksek bölgelerde konuta olan talebin azaldığını, düşük riskli bölgelerde ise talebin belirgin şekilde arttığını söyledi.

İstanbul’da zemini sağlam olan ilçeler hangileri? Deprem riski en yüksek bölgeler nereler?

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'da çalışmalar devam ederken, İnşaat doktoru İstanbul'daki en dayanıklı ve riskli ilçeleri açıkladı. Peki İstanbul’da zemini sağlam olan ilçeler hangileri? Deprem riski en yüksek bölgeler nereler?

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Samsun'un Atakum ilçesi için son dakika deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle sahil bandının 1. ve 2. derecede yüksek deprem riski taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından, diğer illerde de deprem riski konusunda uzmanların uyarılarına dikkat edilmeye başlandı. AFAD da deprem ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Sosyal medyada tartışılan üçgen binanın müteahhidi konuştu: Deprem yönetmeliğine uygun!

Sosyal medyada gündemden düşmeyen Çekmeköy'deki 5 katlı üçgen binanın müteahhidi, binanın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu açıkladı. İşte o açıklama...

binanın deprem riski nasıl belirlenir 2020 Haberi

binanın deprem riski nasıl belirlenir 2020

Devletin depreme dayanıksız evleri yıkma kararı tartışılıyor. Bu durumda ilk yapılması gereken, yaşadığımız binaların depreme dayanıklı olup olmadığını belirlemek. 

Posta'da yer alan habere göre; dayanıklılık ölçümleri için İTÜ Yapı ve Deprem Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne ya da İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanlığı’na dilekçeyle başvuru yapılabililyor. Ama daha önce, aşağıdaki testi çözerek binanızın durumunu değerlendirebilirsiniz.

İTÜ Mezunları Derneği Bursa Şubesi’nin hazırladığı 12 soruluk testi çözerek yaşadığınız binayı tanıyabilirsiniz. 

İşte 12 soruluk dayanıklılık testi...

1- Binanızın bulunduğu yer: 
- Kayalık zemin: 0 
- Yüksek ve tepelik yer: 1 
- Eğimin yüzde 20’den fazla olduğu yamaçlar: 2 
- Çevresine göre çukur yerler: 3 
- Dere yatağı ve dolgu zeminler: 4 
- Sulu zeminler: 5 

2-Binanız betonarme ise yaşı: 
- 1-10 yıl: 0 
- 10-11 yıl: 1 
- 11-20...