16 / 02 / 2025

binanın riskli olup olmadığı nasıl öğrenilir

binanın riskli olup olmadığı nasıl öğrenilir

İstanbul Kartal'da çöken bina, Türkiye'deki yapıların güvenli olup olmadığını da yeniden gündeme getirdi. Binanızın güvenli ya da riskli olup olmadığını öğrenebilmek için bazı tespitler yaptırmanız gerekiyor. Eğer bina riskli çıkarsa önünüzde iki seçenek var: Güçlendirme veya yıkım...

Bağcılar’daki 4 bin 194 riskli binanın 4 bin 43’ü yenilendi!

Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız yaptığı açıklamada Bağcılar’daki 4 bin 194 riskli binanın 4 bin 43 tanesinin yenilendiğini belirtti. 

Kentsel dönüşüm için topkeyün çözüm üretilmeli! Yarısı Bizden, İstanbul'da riskli 650 bin bina için teşvik edici oldu!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, yaklaşık 650 bin binanın riskli olduğuna dikkat çekerek, kentsel dönüşüm için topkeyün çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. İşte o açıklama...

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Depreme karşı tedbir almak isteyenler kişiler, binalarını kontrol ettirmeye başladı. Eğer binanızın hasarlı olduğunu düşünüyorsanız, işte izlemeniz gereken yola dair detaylar!

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Kiracılar tedirgin! Mülk sahibinin 30 gün hakkı var! Kiracılar için umut ışığını uzmanlar yaktı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra her şehirde insanlar kendi yaşadığı binanın ne kadar güvenli olduğunu sorgulamaya başladı. Binanın riskli olup olmadığını mülk sahipleri kontrol ettirebilir. Kiracılar ise tedirgin! İşte detaylar!

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Büyükçekmece’de riskli 8 binanın yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece Belediyesi, olası İstanbul depreminde yıkılacağı tahmin edilen 8 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Binası riskli olan vergi ve harçtan muaf!

Bina sahibi kendi mülkünü hiçbir müteahhide gerek kalmadan hatta metrekareleri ufalmadan yenileyebiliyor. Binanın riskli olması durumunda vatandaşın yararlanabileceği hakları bulunuyor.

Bahçelievler'de yıkım kararı olan binanın balkonu çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de yıkım kararı olan altı katlı bir binanın ikinci katındaki balkon kısmı çöktü. Sigara içmek balkona çıkan 50-55 yaşlarındaki bir kişi aşağı düştü ve ağır yaralandı. 

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Muğla için korkutan uyarı: 574 yapı riskli!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli olduğu bilgisini açıkladı. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Muğla deprem bölgesi, insanlar beton tabutlar içerisinde yaşıyor. Tehlikenin farkında mısınız?” diye sordu.

binanın riskli olup olmadığı nasıl öğrenilir Haberi

binanın riskli olup olmadığı nasıl öğrenilir

İstanbul Kartal’da çöken ve 21 kişinin ölümüne neden olan bina,Türkiye’deki riskli bina gerçeğini de gün yüzüne çıkardı. Posta gazetesinden Meltem Kara'nın haberine göre, çöken bu binanın ardından başta Kartal olmak üzere birçok il ve ilçede riskli görülen binaların tahliyesine de başlandı. Deprem riski altındaki Türkiye’de 6.7 milyon binanın 20 yıl içinde dönüştürülmesi planlanıyor. Peki, oturduğunuz konut güvenli mi yoksa riskli bir binada mı oturuyorsunuz? İşte öğrenmenin yolları... 

ZORUNLU DEĞİL

- Riskli bina tespiti için kanunda bir zorunluluk yok fakat binanızın yaşı yüksek ve yapım yılı 1999’dan önceyse kontrol ettirmekte fayda var. Çünkü 1999 Marmara Depremi’nden sonra hayata geçirilen yapılar için bir yönetmelik yayınlanmış ve yapılara bazı kriterler getirilmişti. 

3 YOLU VAR 

-Riskli bina tespiti yapmak için 3 seçenek bulunuyor. Bağımsız firmalar aracılığıyla demir...