05 / 05 / 2024

Binanın yıkımı için tüm maliklerin onayı gerekir mi

Binanın yıkımı için tüm maliklerin onayı gerekir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında binasının müteahhide verilmesi ve yıkımı için nasıl karar alınabileceğini cevaplandıdı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' şeklindeki aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı İl Özel İdare binasının yıkımı başladı. Kasım'da gerçekleştirilen ihaleyi 6 milyon 600 bin  TL teklifle kazanan müteahhit firma, binanın yıkımı için start verdi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Binanın yıkımı için tüm maliklerin onayı gerekir mi Haberi

Binanın yıkımı için tüm maliklerin onayı gerekir mi

Binaların yıkımı kalaylaştı. Müteahhitlerin teşviki ile üçte iki oyla binaların yıkılmasına karar alınıyor. Bunun yanlış olduğunu ben de mesleğim gereği biliyorum. Bir binanın müteahhide verilmesi ve yıkımı için tüm bağımsız bölüm maliklerinin oyu gerekir. Şimdi bizim binada da böyle bir toplantı yapılacak. Toplantıya katılmasam yıkım karar alınabilir mi? • M.Ş. 


Bildiğiniz doğru. Mesleğinizi de yazmışsınız, evet mesleğiniz gereği de durumu bilmeniz gerekir. Bir binanın müteahhide verilip yıkılıp yeniden yapılabilmesi için tüm bağımsız bölüm maliklerinin bu karara katılması şarttır. Bunun en bariz örneğini senelerce müteahhitler verdi. Şöyle: Bir müteahhit gözüne kestirdiği bir binada ucuza bir daire satın aldı, kendisinden başka hiçbir müteahhide binanın yıkımı için çıkacak karara katılmadı, bina kat malikleri de neticede bu dairenin sahibi müteahhide inşaatı vermek zorunda kaldı....