20 / 05 / 2024

Binası yıkılacak olan kiracı

Binası yıkılacak olan kiracı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı olduğum bina için mal sahipleri müteahhit ile anlaşmışlar. Mal sahibi ‘Daireyi 90 gün içinde boşaltmalısınız’ diye mesaj çekti. Kiracı olarak hakkımız nedir? Ne yapmamız gerekir?' sorusunu cevapladı.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

İzmir Bergama Belediye binası yıkılacak!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında  yapılan çalışmalarda riskli olduğu saptanan Bergama Belediye binası için yıkım kararı alındı.

Nazilli Verem Savaş Dispanseri binası yıkılacak mı?

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan Verem Savaş Dispanseri binası hakkında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Kahramanmaraş'taki 'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak arandığı zaman ilk sırada çıkan yapılardan olan Kahramanmaraş'ta bulunan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi yıkılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, binanın yerine şehir meydanı yapılacağından bahsetti.

Konya İvriz Köy Enstitüsü binası yıkılacak mı?

Konya ili Ereğli ilçesinde bulunan İvriz Köy Enstitüsü binasına ve binanın yıkım iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'deki eski ilçe emniyet binası yıkıldı! 

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Başkomutan Caddesi'ndeki bulunan ve 11 senedir atıl durumda olan eski ilçe emniyet binası yıkıldı...

Battalgazi Kaymakamlık binası yıkılacak!

2019 yılının Kasım ayında uzmanlar tarafından depreme dayanıksız ve riskli olması nedeniyle Eskimalatya’da bulunan eski belediye binası için yıkım kararı verildi.

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte Bursa'da yıkılacak 24 okulun listesi...

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Binası yıkılacak olan kiracı Haberi

Binası yıkılacak olan kiracı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı olduğum bina için mal sahipleri müteahhit ile anlaşmışlar. Mal sahibinden bize tebligat geldi. ‘Daireyi 90 gün içinde boşaltmalısınız’ diye mesaj çekti. Kiracı olarak hakkımız nedir? Ne yapmamız gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı olduğum bina için mal sahipleri müteahhit ile anlaşmışlar. Mal sahibinden bize tebligat geldi. ‘Daireyi 90 gün içinde boşaltmalısınız’ diye mesaj çekti. Kiracı olarak hakkımız nedir? Ne yapmamız gerekir? M.V.

*****

Okuyucumun mal sahibinin uyarısı bir mesaj olarak gönderilmiş. Gönderi bir bilgi mahiyetinde zira kiracının kendi isteği ile kiralananı tahliye etmemesi halinde ev sahibinin yapabileceği şey tahliye davası açmaktır. Bir bina yıkılıp yeniden yapılacaksa bu bir tahliye nedenidir. Bu durumda ev sahibi (kiralayan) yeniden inşa nedeni ile tahliye davası açma hakkına sahiptir. Bunun için kira sözleşmesinin...