30 / 04 / 2024

binaya gelen zarardan kim sorumlu

binaya gelen zarardan kim sorumlu

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren karar aldı.  Apartmanın arkasındaki kaya parçasının binaya zarar vermesi sonucunda sorumlunun kiracı değil, mülk sahibi olduğuna karar verildi.

Babek Zencani şirketlerini Beşiktaş'ta bir binaya taşıdı!

İşadamı Rıza Sarraf’ın şirketlerini taşımasından bir hafta önce, İran’da tutuklu bulunan Babek Zencani’nin de şirketini taşıdığı ortaya çıktı.Babek Zencani şirketlerini Beşiktaş'ta bir binaya taşıdı.

Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı düştü!

Petrol fiyatları ve rubledeki düşüşler, Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından Rusya’dan gelen turist sayısının düşmesine neden oluyor...

Kaçak binaya su aboneliği!

Kaçak binalar, ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Bu yapıların ruhsat ve iskan belgesi olmaması nedeni ile yapıya bazı abonelikler alınamıyor. Peki, kaçak binaya su aboneliği alınır mı?

Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Kaçak binalar, İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Peki, kaçak binaya ruhsat alınır mı? Kaçak binaya ruhsat nasıl alınır?

Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerle ilgili rapor hazırlandı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi, 6 Aralık'ta Midilli Adası'nın güneyinde meydana gelen depremlerle ilgili rapor hazırladı. Raporda 50'den fazla artçı sarsıntı kaydedildiği hatırlatıldı.

Türkiye'ye gelen ABD'li turist sayısı 10 aylık döneminde 708 bin kişiye ulaştı!

Türkiye'ye en fazla turist gönderen 10 ülkeden biri olan ABD'den gelen turist sayısı bu yıl da artışını sürdürdü. Ocak-Ekim 2014 döneminde Türkiye'ye gelen ABD'li turist sayısı yüzde 1.2 artışla 708 bin kişiye ulaştı.

İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı yüzde 13 arttı!

İstanbul'u bu yılın ilk 11 ayında 10 milyon 987 bin 177 turist ziyaret etti.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kente gelen yabancı sayısı geçen yılın ocak-kasım dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı.

Antalya'ya Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 276 arttı!

Antalya'ya Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 4,46, Belçika'dan gelen turist sayısı yüzde 5,34, Finlandiya'dan gelen turist sayısı yüzde 288,12, Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 275,82 arttı.

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

Menfezden gelen soğuğa havamatik ile çare!

ESKİŞEHİR'DE bir girişimci, menfezden gelen soğuk havayı ve evdeki ısı kaybını önlemek için "havamatik" geliştirdi.Menfezden gelen soğuğa havamatik ile çare buldu. Girşimci, Türk Patent Enstitüsü'nden patent de aldı.

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticilerinden yıl sonu fırsatları!

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri ev almak isteyenlere birbirinden fırsatlar sunmaya başladı. Taksitler uzatıldı, peşinatlar azaltıldı.İşte yıl sonu indirimleriyle ev almak isteyenler için fırsatlar..

Türkiye'ye gelen turist sayısı 2013 yılını geçti!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6'ncı ülke olan Türkiye'ye 2014 'ün 9 ayında gelen yabancı turist sayısı 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Türkiye'ye gelen turist sayısı 30 milyonu geçti!

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm sektöründe Türkiye'nin istikrarlı büyümesi devam ediyor. Gelen turist sayısı 30 milyon barajını geçti. Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin birinci tercihi önceki yıllardaki gibi Antalya oldu.

binaya gelen zarardan kim sorumlu Haberi

binaya gelen zarardan kim sorumlu

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi,  ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışma yaratabilecek sorunlara yönelik emsal niteliğinde bir karar aldı. 

Apartmanın arkasındaki kaya parçasının zarar verdiği dairede yaşayan vatandaş, ev sahibiyle anlaşamayınca mahkemeye başvurdu. Uzun süre devam eden dava hakkında karar alan Yargıtay, kayanın zarar verdiği binadan ev sahibinin sorumlu olduğunu dile getirdi. 

Apartmanın arka bahçesinde kopan kaya parçasının daireye zarar vermesi sonucu daire oturulmaz hale gelince kira söz konusu daireyi boşaltarak ev sahibi hakkında da icra takibi başlattı. Ev sahibi icra takibine itiraz ederek mahkemeye başvurdu. 5 bin TL kira bedelinin ödenmediğini iddia eden ev sahibi kiracının tazminat vermesini talep etti.  Kiracı ise kaya parçasının daire zarar vermesi sonucunda can ve mal ve güvenliğinin olmaması sebebiyle daireyi boşalttığını, 2014 Eylül ayı dışında...