28 / 04 / 2024

binaya iskan yoksa ne olur

binaya iskan yoksa ne olur

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için, yapı kullanma izni olarak da bilinen iskan izninin belediyeden alınması gerekiyor. Peki, binaya iskan alınmazsa ne olur? İşte yanıtı..

Binada iskan yoksa ne olur?

Bir binaya iskan belgesi, yapının inşaat çalışmaları tamamlanıp; oturulacak düzeye getirildikten sonra, projeye uygun olarak yapıldığının tespiti halinde veriliyor. Peki, binada iskan yoksa ne olur?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Pasaportu olmayan binaya iskan verilmeyecek!

2011 öncesi yapılmış binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

İzmit’te bir ayda 68 binaya iskan!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, bir ay içinde iskân için 77 başvuru yapıldı. Başvuruları yerinde titizlikle inceleyen teknik ekip bunlardan 68'ini projeye uygun bularak iskân ruhsatı verdi.

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Eski binaya asansör yapılır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor. Peki, eski binaya asansör yapılır mı?

Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskan belgesi, ruhsatlı bir binanın projesine uygun olarak bitirilmesi halinde belediye tarafından düzenlenen oturma ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eski binaya iskan alınır mı? Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

İskan nasıl çıkarılır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, bir binaya iskan nasıl çıkarılır? İskan için yapılması gerekenler nelerdir?

Kaçak binaya su aboneliği!

Kaçak binalar, ruhsat alınmadan inşa edilen yapıları ifade ediyor. Bu yapıların ruhsat ve iskan belgesi olmaması nedeni ile yapıya bazı abonelikler alınamıyor. Peki, kaçak binaya su aboneliği alınır mı?

binaya iskan yoksa ne olur Haberi

binaya iskan yoksa ne olur

Binaya iskan alınmazsa ne olur?

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için, yapı kullanma izni olarak da bilinen iskan izninin alınması gerekiyor.


İskan raporu; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu iskan belgesi, Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenleniyor.


Ancak, binaya; inşaatının tasdikli projeye uygun yapılmaması; imara uygun yapılmaması halinde ve kanuni prosedür ve ona bağlı harçlardan ve sigorta primleri gibi vesaire giderleri ödememesi halinde iskan izni verilmiyor. Peki, binaya iskan alınmazsa ne olur?


İskanı alınmamış gayrimenkullere birtakım yaptırımlar uygulanıyor. Bu yaptırımlar arasında; İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden sağlanması; bunun da daha yüklü...