07 / 05 / 2024

bir arsaya otel yapmak için gerekenler

bir arsaya otel yapmak için gerekenler

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden olan otel ve motel gibi konaklama yeri açmak isteyen kimselerin izlemeleri gereken bir yol bulunuyor. İşte bir arsaya otel yapmak için gerekenler..

1938'de Kalamış'a turistik bir otel projesi! Belediye otel inşaatı için etrafındaki arazileri istimlak etmiş!

1938'de Fenerbahçe Mesiresi Vekiller Heyeti kararı ile Kalamış'ta Belediye'ye ait olan araziye turistik bir otel inşa edilmek istenmiş.

Nefes Assos 27 Şubat'ta satışta!

Assos'ta hayata geçirilecek Nefes Assos Köyü, 27 Şubat'ta görücüye çıkıyor. Merakla beklenen projede 20 odalı bir butik otel, 50 haneden oluşan bir köy yaşamı sunuluyor. 

Nefes Assos projesinde son durum ne?

Assos'ta hayata geçirilecek Nefes Assos Köyü, beyaz yakalılara nefes aldıracak. Projede 20 odalı bir butik otel, 50 haneden oluşan bir köy yaşamı sunuluyor. Peki Nefes Assos projesinde son durum ne?

Aydın Karacabay: İstanbul Cağaloğlu'nda yeni bir otel yatırımına başlayacağız!

Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, yeni otel yatırımlarının müjdesini verdi. Karacabay, "İstanbul Cağaloğlu Ankara Caddesi'nde 75 odalı beş yıldız standartlarında yeni bir otel yatırımına çok yakında başlayacağız" dedi. 

Nefes Assos Ocak'ta görücüye çıkıyor!

Assos'ta kurulacak Nefes Assos Köyü, beyaz yakalılara nefes aldıracak. Projede 20 odalı bir butik otel, 50 haneden oluşan bir köy yaşamı sunuluyor...

İslami otel ve villalarda erken rezervasyon fırsatı!

Yerli ve yabancı tatilciler erken rezervasyonlar başlar başlamaz tatil planlarını yapmaya başladı. Özellikle muhafazakar aileler için tatil yapmak için İslami kurallara uygun bir konsept otel bulmak artık www.islamiotel.com ile çok kolay...

Ortak gayrimenkul nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babamlar eşit paylarla bir arsaya sahiplerdi. Arsada dört katlı bir bina vardı. Ancak iki amcam kendi katlarını birilerine sattı. Şimdi amcamın birinin 16/3 diğerinin 16/2 hissesi tapuda gözüküyor. Hakkımızı verin diyorlar ne yapalım?' sorusunu yanıtladı.

İmar durumu harcı 2019!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi, belediyeye müracaat edilerek alınabiliyor. Bunun için belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu harcı 2019 ne kadar?

Avrupa Residence Suites'te otel ve ev konforu bir arada!

TEM Avrupa Konutları'nın yanı başında bulunan Avrupa Residence Suites'te ev ve otel konforu bir arada sunuluyor. Avrupa Residence'a taleplerin gelmesi fiyatları yükseltti.

 Hasan Bey Çiftliği otel yatırımı yapıyor!

Hasanbey Çiftliği, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın ikinci büyük doğal tarım çiftliği. Dünyanın en büyüğü olma hedefiyle yeni yatırımlar planlanan çiftliğe 100 milyon dolarlık yatırımla bir de otel yapılacak. 20 taş villadan oluşacak otelin inşaatı eylülde başlayacak.

İmar durumu belgesi ücreti 2018!

Bir arsaya ait imar durumu belgesini almak için belediyeye ne kadar ücret ödemesi yapılır? İmar durumu belgesi ücreti 2018 ne kadar?

Uzak Doğu’dan iki butik otel zinciri Türkiye'ye geliyor!

Otel yatırım danışmanlığı yapan Servotel Corporation’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, önümüzdeki günlerde Uzak Doğu’dan iki ve çok üst düzey bir butik otel zincirinin Türkiye’ye geleceğini açıkladı... 

Bursa Karacabey'de otel ve düğün salonu işi ihalesi 31 Mayıs'ta!

Bursa Karacabey Belediyesi, 4 yıldız niteliğinde bir adet otel ile iki adet düğün salonu inşana karşılık 30 yıl süre ile sınırlı ayni hak tesis edilmesi işi ihale ediyor..

bir arsaya otel yapmak için gerekenler Haberi

bir arsaya otel yapmak için gerekenler

Bir arsaya otel yapmak için gerekenler!

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden olan otel ve motel gibi konaklama yeri açmak isteyen kimselerin izlemeleri gereken bir yol bulunuyor.


Öncelikle; Özel yapı şeklini gerektiren sinema, tiyatro, düğün salonu, otel, hamam, sauna; ekmek fırını ile akaryakıt, sıvılaştırılmış petrol gazı, sıvılaştırılmış doğal gaz ve sıkıştırılmış doğal gaz istasyonu için yapı kullanma izin belgesinin alınmış olması gerekiyor.


Otelde yapılması gerekenler:

Yangın merpeni yapılmış olacak.

Hijyenik şartları taşıyacak.

Detaylı işyeri yerleşim krokisi çizdirilecek teknik bir kişiye.

Bu yerleşimi izinsiz değiştiremeyecek.

Otellerin mutfak kısmında yağ tutucu takılacak.

Sanayi tipi bulaşık makinası takılacak.

WC ler bedensel engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlenecek


Otel açmak için gerekli belgeler:

Başvuru formu,

Adres belgesi,

Tapu fotokopisi,

Binanın yapı kullanma izin belgesi,

Noterden yazılacak kira sözleşmesi,

Yangın raporu,

Oda faaliyet belgesi,

Sicil tasdiknamesi,

Sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi evrakları hazırlayarak otel ruhsatı...