09 / 05 / 2024

bir binaya neden iskan alınamaz

bir binaya neden iskan alınamaz

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Elinde gram altını olanlar dikkat: Ünlü ekonomist önemli tarihleri verdi

Orta Doğu'da İsrail-Hamas çatışmaları, altın fiyatlarında önemli bir etkiye neden oldu. Altın, tarihi rekor seviyelere ulaşmış durumda. Bu durum, yatırımcılar arasında "Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne zaman alınır?" gibi soruları gündeme getirdi.

AFAD'dan son dakika açıklaması: Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli bir korkuya neden oldu. İşte detaylar...

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Borsa İstanbul'daki gerileme bugün yüzde 4'ü geçti. Birçok hissenin taban olmasıyla BİST 100, 4 bin 300'ü geçemedi  Piyasa takipçileri borsadaki sert düşüşün sebebini sorguluyor. Analistler borsadaki düşüşü yorumladı. Peki Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Karısına 'neden erkek doğurmadın' demek psikolojik şiddet sayılacak! Yargıtay boşanma sebebi olarak belirledi!

Yargıtay boşanma davasında çarpıcı bir karar aldı. Yargıtay Hukuk Dairesi ‘’neden erkek çocuk doğurmadın?’’ diye eşini hor gören erkek eşi kusurlu buldu. İşte kararla ilgili tüm detaylar…

AFAD hane başı destek ödemesi neden yatmadı? Hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor?

Hane başı destek ödemelerine dair hummalı bir araştırma yapılmaktadır. Hane başı ödemesi alacak olan vatandaşlar, hane başı destek ödemesi neden yatmadı? şeklinde sorduğu sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Öyle bir yorum yaptı ki bütün yatırımcıların aklı başından gidecek! Altın o seviyeyi görecek

Tunç Şatıroğlu, "Bu yükseliş ABD’de birçok şeyin ücretinin yükselmesine neden oldu. Altın ücretleri para arzı kadar değerlenmiş olsa yüzde 38 yükselişle 2.220 dolar seviyelerinde olması gerekiyor. 

Akaryakıtta devrim gibi bir haber! Sürücüler rahat bir nefes alacak!

Akaryakıt fiyatlarının dalgalı bir dönemde olması aracı olan sürücülerin indirim kampanyalarını araştırmasına neden oluyor. Petrol Ofisi ve İş Bankası konuda sürücüleri sevindirecek bir kampanya duyurdu.

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

Deprem sonrası barınmak için çadıra göre çok daha uygun ve sağlıklı bir çözüm olan konteyner ev fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geldiği ortaya çıktı. Peki konteyner ev fiyatları neden arttı? İmalatçılar ne diyor?

Kahramanmaraş depremleri 11 şiddetinde hasara neden oldu! Eşi benzeri olmayan bir yıkım! 

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş depremlerinin şiddeti ile ilgili konuştu. İşte "Eşi benzeri olmayan bir yıkım" diyen Sözbilir'in o açıklamaları...

Operatörler cevap verdi! İletişim neden kesildi?

Çok yüksek bir ykıkıcı güce sahip 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremin ardına herkes yakınları ile iletişime geçmeye çalıştı. Deprem sahasında internetin çekmemesi iletişime geçemeyen depremzaedeleri ve yakınlarını tedirgin etti. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone neden internetin çekmediğini açıkladı

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...

bir binaya neden iskan alınamaz Haberi

bir binaya neden iskan alınamaz

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor.

Ev satın alma sürecinde olan kimselerin karşısına iskansız yapılar çıkabiliyor. Bu yapılara iskan verilmemesinin nedenleri değişkenlik gösterebiliyor. Öyle ki kimi zaman iskan sadece müteahhit yüzünden alınmamış olabiliyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

BİR EVE İSKAN NASIL ALINIR?

İskan alma sorumluluğu inşaattan sorumlu olan müteahhit veya inşaat şirketinde oluyor. Bu kişiler belediyelerin imar müdürlüklerine verecekleri dilekçe ile iskan almak için başvuruda bulunabilir. 

Başvuru sonrası belediyelerin teknik ekiplerince inşaat alanı kontrolleri yapılır. İskan ruhsatının çıkması için yapı ruhsatı başvurusuna uygun ve burada belirlenmiş olan şartların yerine getirilmiş olması şartları aranır. Bina ruhsatına...