09 / 05 / 2024

Bir eve iskan neden verilmez

Bir eve iskan neden verilmez

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Hisseli tapuda kiracı nasıl çıkarılır? Mirasçılardan biri evi kiralayabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bazı hususları merak etmektedir. Hisseli tapulu bir eve kiracı alınır ise onu çıkarabilmek mümkün müdür? İşte detaylar!

Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik müstakil bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olabilirsiniz!

Devlet tarafından vatandaşlara verilen destekler arasında ev desteği de bulunuyor. Bu desteklerden biri de prefabrik ev desteği. Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olunabiliyor. İşte detaylar…

Sabit gelirli bir çalışan 100 metrekare bir eve nasıl sahip olabilir? İşte hesabı

Konut fiyatları son 1 yıl içinde uçtu gitti. Sabit gelirlilerin ev alması hesabı içinden çıkılmaz bir hal alırken Fox Haber'de Ozan Gündoğdu içinden çıkılmaz bu hesabı kalem kalem yaptı. İşte o formül...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

Emekli promosyonu, asgari ücret, emekli maaşı derken bir yere daha büyük zam geliyor! Bakıp öyle eve gidin

Emekli promosyonu, asgari ücret ve emekli maaşı derken bir hizmete daha büyük zam geliyor. İşte eve gitmeden bakmanız gereken o zam.

89 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! Prefabrik ev ne kadara mal olur? 8 Ağustos 2022 fiyat listesi… 

Uygun fiyatlı bir eve sahip olmanın hayalini kuran vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Prefabrik ev, betonarme evden daha uygun fiyatlı üstelik 60 yıla kadar dayanıklı. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

Özgü Namal, Kavacık'ta ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Özgü Namal eşinin vefatından sonra Kavacık'ta bahçeli bir eve taşınma kararı aldı.

Bir eve iskan neden verilmez Haberi

Bir eve iskan neden verilmez

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor.

Ev satın alma sürecinde olan kimselerin karşısına iskansız yapılar çıkabiliyor. Bu yapılara iskan verilmemesinin nedenleri değişkenlik gösterebiliyor. Öyle ki kimi zaman iskan sadece müteahhit yüzünden alınmamış olabiliyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

BİR EVE İSKAN NASIL ALINIR?

İskan alma sorumluluğu inşaattan sorumlu olan müteahhit veya inşaat şirketinde oluyor. Bu kişiler belediyelerin imar müdürlüklerine verecekleri dilekçe ile iskan almak için başvuruda bulunabilir. 

Başvuru sonrası belediyelerin teknik ekiplerince inşaat alanı kontrolleri yapılır. İskan ruhsatının çıkması için yapı ruhsatı başvurusuna uygun ve burada belirlenmiş olan şartların yerine getirilmiş olması şartları aranır. Bina ruhsatına...