30 / 04 / 2024

bir hektar kaç metrekaredir

bir hektar kaç metrekaredir

Genel olarak arazi alan ölçümünde kullanılır, tarım ve ormancılık alanlarında sıklıkla kullanılan alan ölçüm birimi olan 1 hektar kaç metrekaredir? 1 hektar kaç dönümdür? İşte yanıtı...

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

Carrfeour'da tuvalet kağıdına müthiş indirim! 24 Mart 2023 fiyat listesi

Bir tuvalet kağıdına indirim de Carffour'dan geldi. 32'li tuvalet kağıdının 104 TL'den satışa sundu. Vatandaş, ekonomik olarak bu avantajlı satışı değerlendirmek için Carrfeour'un indiriminin detayını öğrenmek istiyor.

Türkiye pazarına yeni bir otomobil giriyor! İşte fiyatı

Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor, Çinli SKYWELL markasının ardından bir başka Çinli elektrikli otomobil üreticisi Leapmotor’la anlaştı. İşte olası Türkiye fiyatı...

Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı? Kiracı bir evde kaç sene oturabilir?

Ev sahibi ve kiracılar iyi anlaşıp herhangi bir sorun yaşamayabilirler. Ancak iyi anlaşamayanlar bazı sorulara yanıt aramaktadır. Peki “Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı?” İşte detaylar!

Aile Bakanlığı'ndan ödemelere flaş bir zam kararı

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan ödemeler ciddi miktarlara çıkarılmıştı. Aile Bakanlığı'ndan şimdi de bir başka ödeme türü hakkında önemli adım geldi. İşte detaylar...

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Tek katlı bir ev kaç günde biter?

İnşaatların belli bir bitim tarihi bulunmaktadır. Bu süreç kat sayısına göre değişiklik göstermektedir. Peki “Tek katlı bir ev kaç günde biter?” İşte merak edilen detaylar!

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabilir

Türkiye'nin otomobil zengini ili belli oldu! Bakın bir ailede kaç tane otomobil bulunuyor?

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla kaç kişinin yaşadığı ve bu insanların kaçar tane arabaya sahip olduğu açıklandı. Bakın Türkiye'nin otomobil bakımından en zengin ili hangisi, otomobil fakiri ili hangisi? Gözler İstanbul'a çevrilmişken açıklanan veri şaşırttı.

Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor?

Maaşını bir başka bankaya taşıyıp promosyon ve kampanyalardan faydalanmak isteyen emekliler tüm teklifleri yakından takip ediyor. Peki Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor? Banka emekli maaşı promosyonları, kampanyaları nelerdir?

Rus vatandaşlarına Arktika’da bir hektar ücretsiz arazi hakkı tanındı!

Rusya vatandaşlarına bugünden itibaren Arktika bölgesinde bir hektarlık arazi kullanma hakkı tanındı. 1 Ağustos 2021 tarihinde başlayan ‘Artika’da Bir Hektar’ programından daha önce sadece Artika’daki bölgelerin sakinleri faydalanabiliyordu.

bir hektar kaç metrekaredir Haberi

bir hektar kaç metrekaredir

1 hektar kaç metrekaredir?

Hektar, alan ölçülerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hektar, genel olarak arazi alan ölçümünde kullanılır, tarım ve ormancılık alanlarında sıklıkla kullanılan alan ölçüm birimi olarak ifade ediliyor.


Peki, 1 hektar kaç metrekareye tekabül ediyor, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


1 dekar diğer ifade ile 1 dönüm 1000 metrekareye eşitken; 1 hektar ise 10.000 metrekareye eşittir. Buna göre 1 hektar aynı zamanda 10 dönüme eşit oluyor.


Alanı 100 metrekare olan alan ölçüsüne de AR deniyor. 


1 hektar = 10.000 metrekare, 10 dönüm

1 dekar = 1 dönüm = 1000 metrekare


Örnek.. 

Bir kimse benim bir dekar veya bir dönüm arsam var diyorsa, bu kişi bin metre kare bir alana sahiptir.  


Bu üç birim de tarımcılıkta kullanılsa da, Hektar daha ziyade ormancılıkta kullanılan birim olarak karşımıza çıkıyor.


Formülize ederek...