06 / 05 / 2024

bir kira yılı içinde iki haklı ihtar sebebiyle tahliye

bir kira yılı içinde iki haklı ihtar sebebiyle tahliye

Gayrimenkul kiralamalarında sıkça karşımıza çıkan "bir kira yılı" ne anlama geliyor? Bir kira yılı ne demek? Bir kira yılı içinde iki haklı ihtar sebebiyle tahliye nasıl oluyor? İşte yanıtı...

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1942 yılında, yeni kanuna göre kiracı hakları ve kira fiyatları tekrar düzenlendi. Buna göre, kiracı bildirmediği sürece çıkarılmayacak ve kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak.

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Bazı kiracılar ev kiralamalarında avukatlarına danışmadan matbu bir kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme üzerinde yazan süre sebebiyle her iki taraf da çoğunlukla yanılabiliyor. İşte kira sözleşmesinde bir yıllık detay...

Kira fiyatları vatandaşı neredeyse sokağa mahkum edecek! 3 yıl önce 4 bin 500 TL olan kira şimdi 65 bin TL oldu!

Gazeteci Bilgin Gökberk, bir arkadaşının Kalamış'taki sokak arasında tuttuğu bir ev için 3 yıl önce 4 bin 500 TL kira verirken, ev sahibinin şimdi kendisinden 65 bin lira istediğini anlattı. İşte o paylaşım...

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Mastercard ‘2023 Türkiye Turizm’ verilerini açıkladı! İngiliz turistler bu yıl kesenin ağzını açtı!

Mastercard, 2023 yılının ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladı. Rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması: "Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı..."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin vergi artışının ana sebebi olduğunu söyleyerek "Kendiliğinden güncellenecek vergiler haricinde ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok" dedi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirlerinde istisna tutarı artırıldı. İşte 2023 yılında vergiden muaf tutulacak tutar

2022 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanı için özel bir çalışma başlatmış binlerce kişiyi mercek altına almıştı. Kira gelirinde 2022 yılında 9500 lira olan istisna tutarı yükseltildi. İşte o rakam...

Otomobil satışları 2022 yılında yüzde 8.5 düştü

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç satışı, 2022 yılının ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 azalarak, 458 bin 446 adet olarak gerçekleşti. Ağustos ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 17.3, sadece otomobil pazarı yüzde 21.3 daraldı.

Enflasyon son 19 yılın zirvesini gördü!

TÜİK tarafından enflasyon rakamları bugün açıklandı. Enflasyon oranları Aralık 2021'de yüzde 13,58 artarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36,08'e yükseldi. Buna göre memur ve memur emeklileri, 2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 25,65'lik bir artışı hak ediyor.

Konya Seydişehir Belediyesi kira ücretlerine bir yıl boyunca zam yapmayacak!

Konya'ya bağlı Seydişehir Belediyesi kiracılarını sevindirecek karar aldı. Belediye, kira ücretlerine bir yıl boyunca zam yapmama kararı aldı. 

bir kira yılı içinde iki haklı ihtar sebebiyle tahliye Haberi

bir kira yılı içinde iki haklı ihtar sebebiyle tahliye

Bir kira yılı ne demek?

Gayrimenkul kiralamalarında sıkça karşımıza çıkan "bir kira yılı" ne anlama geliyor, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bir kira yılı; Kira sözleşmesinin başladığı tarihten biteceği tarihe kadar olan süreyi ifade ediyor. Örneğin, kira başlangıcı 3 Ocak 2014 tarihi olan kira sözleşmesinin kira bitiş tarihi de 3 Ocak 2015 tarihi olarak belirlendiğini farz edelim. Bu bir senelik süre "Bir kira yılı" olarak ifade ediliyor.


Bir kira yılı içinde iki haklı ihtar sebebiyle tahliye..

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi bildirim yoluyle ve daya yoluyla olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşiyor.


Dava yoluyla sona eren kira sözleşmeleri ile ilgili yasal esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında madde 352'de açıklanıyor:


2. Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle

MADDE 352- Kiracı, kiralananın teslim...