04 / 05 / 2024

bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir

bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir

Apartman kurul toplantılarında toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir? Bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir?

Kiracı bir odayı beş kişiye kiraladı! Ev sahibi çareyi evi satmakta buldu!

Avcılarda bir kiracı evin bir odasını 5 kişiye kiraladı.  Evinin son halini gören ve bu şekilde kiraya verildiğini öğrenen ev sahibi ise çareyi evini satışa çıkarmakta buldu.

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında il duruşma bile görülmeden bölgedeki iş makineleri vatandaş tarafından tepkiye neden oldu. Delil mi karartmaya çalışılıyor?

269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhitten çıldırtan açıklama: Çökmedi yan yattı!

'Cennetten köşe' vaadiyle satılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi verdiği ifadede ''Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı" dedi

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Erken emeklilikte treni kaçıranlara müjde! 1.1 milyon kişiye erken emeklilik için son fırsat verildi

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte milyonlarca kişi emekli oldu. Erken emeklilikte treni kaçıranlara da müjde geldi. 1.1 milyon kişiye erken emeklilik için son fırsat verildi. İşte detaylar...

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

1 milyondan fazla kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor! Talimat verildi, çalışmalar başladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrası Türkiye'nin emeklilik sisteminde büyük bir dönüşümler peş peşe geliyor. 1 milyondan fazla kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor. Talimat verildi, çalışmalar başladı. İşte detaylar...

Binlerce kişiye mezar olmuştu! Rönesans Rezidans ile ilgili beklenen haber geldi! Flaş gelişme...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da binlerce kişiye mezar olan ve "Cennetten bir köşe" sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans ile ilgili flaş gelişme yaşandı.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Velux Ankara'da teslimler başladı! Kişiye özel ödeme seçeneklerini kaçırmayın! 

Velux Ankara projesi Ankara'da yükseliyor. Projede yer alan konutların teslimleri başladı. Kişiye özel ödeme seçeneklerinin sunulduğu projede 1.000 konut yer alıyor. Peki Velux Ankara'da konut fiyatları ne kadar? 

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir Haberi

bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir

Apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?

Apartman kurul toplantılarında alınacak kararlarda her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor. Toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki, apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?


"Bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?" sorusunun yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında madde 31'de yer alıyor. Kanun gereğince bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edemiyor.


Buna karşın kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekalet edebiliyor. 


Oya katılma: 

Madde 31 – Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir. 

Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla...