04 / 05 / 2024

birevim konut alma

birevim konut alma

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi yaptığı açıklamada son 2 yılda ipotekli, kredili konut satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı yüzde 37'den yüzde 5'e kadar gerilediğini söyledi.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

TOKİ Ankara başvuruları 3 gün sonra başlıyor! Başkentte 9 bin 703 taksitle 3+1 konut alma fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Haymana projesi için başvurular 3 gün sonra başlıyor. Projeden 9 bin 703 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut fiyatları yıllık olarak arttı! Satışlar neden geriledi?

Vatandaşın konut alma hayalleri neredeyse suya düşerken piyasadaki alıcılar yatırımcılar ya da yabancılar oldu. Ekonomistler, konut fiyatlarını, yüzde 15'e varan yabancı satışlarının katladığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Artan konut fiyatlarına karşı alternatif çözüm prefabrik evler! Devlet desteği ile neredeyse bedavaya alın!

Konut alma hayali kuranlar ancak pahalı fiyatlar yüzünden alamayanlar üzülmesin. İşte alternatif konut fikirlerinden biri olan prefabrik evler!

TOKİ 110 konutu satışa çıkarıyor! Gaziosmanpaşa’dan konut alma fırsatını kaçırmayın!

TOKİ konut sahibi olmak isteyenleri hayallerine kavuşmaya devam ediyor. İşte TOKİ, Gaziosmanpaşa konutlarına dair detaylar!

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde şu an konut almak için doğru zaman olup olmadığını, konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Konut alma zamanı mı?' başlıklı yazısı...

2022 konut alma zamanı!

Uzun yıllardır konut projeleriyle dikkat çeken DAP Yapı, yatırımlarında hız kesmiyor. DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, şirketin gelecek hedeflerine ve gayrimenkul sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

birevim konut alma Haberi

birevim konut alma

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, son 2 senede ipotekli, kredili konut satışlarının toplam satışlar içerisindeki payının yüzde 37'den yüzde 5'e kadar gerilediğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verilerine göre, ülke genelinde konut satışlarının kasımda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27 azalarak 89 bin 626 olduğunu belirtti.

Son 2 senede ipotekli, kredili ev satışlarının toplam satışlar içerisindeki payının yüzde 37'den yüzde 5'e düştüğünü söyleyen Çiftçi, "Bu durum, uygulamış olduğumuz tasarrufa dayalı faizsiz ev alma yöntemlerini zorunlu hale getirdi. Bu yöntemlerle ev sahibi olanların oranı her geçen gün büyük artış gösteriyor." diye konuştu.

Çiftçi, geçen aylarda yaşanan kur dalgalanmasının; inşaat sektöründe durgunluk yaşanmasına sebep olduğunu, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşların ise hayallerinin ertelemesini zorunlu kıldığını, bu...