02 / 10 / 2024

Bireysel Emeklilik Sistemi

Bireysel Emeklilik Sistemi

Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Benli 2023 yılı hedefleri olan 17 milyon BES'li ve 500 milyar lira fon büyüklüğü hedefine çok daha erken ulaşacaklarını belirterek vatandaşın tasarrufun merkezine BES'i aldığını söyledi.

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BES’te avans kullanımından, yaş sınırına kadar birçok yapılmıştı. Yapılan yenilikler ile BES, çalışanlar için daha cazip hale gelirken, sistemden çıkanların da yeniden BES'e katılabileceği açıklandı.

BES NASIL İPTAL EDİLİR? Bireysel Emeklilik Hakkında Merak Edilenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için 28 Mart 2001 tarihinde kişilerin emeklilik hayatında refah bir hayat sürmesini sağlamak adına bir kanun çıkarıldı. Emeklilik adına çıkarılan kanun 7 Ekim 2001’de yürürlüğe girdi ve BES 27 Ekim 2003’te başlamış oldu. Fakat BES’e katılmak zorunlu değil.

Türk vatandaşlığı için BES'e yatan paraya devlet karışmayacak

Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına yönelik yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. En az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında emeklilik sistemine giren Türk vatandaşlığı alabilecek

BES'te yeni dönem başladı! Devlet katkısı yüzde 30'a yükseltildi!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başladı. BES yenilikler yapıldı ve sistemde devlet desteği yüzde 30'a yükseltildi. İşte tüm detaylar...

BES sözleşmesi başka bir şirkete aktarılabilir mi?

Uygulanmaya başlandığı 2003 yılından bu yana milyonlarca kişinin üye olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e üye olan birçok kişinin aklında olan, "Başka bir şirkete geçebilir miyiz" sorusunu BES Danışmanı Tugay Tarakçı cevapladı.

BES’e ne zaman girilmeli?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor.  Peki yatırım getirilerini artırmak için BES’ e ne zaman girmek daha avantajlı. Fon danışmanı ve portföy yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ne girilmeli sorusunu cevapladı.

BES'ten ikinci emeklilik imkanı! Yeni sistem nasıl uygulanacak ve ne zaman devreye girecek?

Çalışanlara emeklilikte ikinci maaş yolunu açacak Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi OVP'de de yer aldığı kaydedildi. 2025'in son çeyreğinde hayata geçmesi beklenen bu model, mevcut emeklilik sistemine ek olarak uygulanacağı belirtildi. 

Emeklilikte yaş, prim ve çalışma gün sayısı değişiyor mu? Emeklilik sistemiyle ilgili şok açıklama!

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Emeklilik sistemi değişecek mi? Emeklilikte yaş, prim ve çalışma gün sayısı düşecek mi?

Hükümet düğmeye bastı: Emeklilik sistemi  resmen değişiyor! İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin ayrıntıları!

Emeklilerin gelirini artırmak için düğmeye basıldı. Hükümet, 2025 yılının 4. çeyreğinde Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ni devreye alacak. Emekli vatandaşlara ek gelir imkânı oluşturacak olan söz konusu bu yeni yapı ile daha fazla tasarruf fırsatı da sağlanmış olacak.

AK Parti'den açıklama! Çalışma saatleri düşürülecek mi? Emeklilik sistemi değişiyor mu? 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesi, haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi ve bazı davaların istinafa gitmeden doğrudan Yargıtay'a gönderileceği yönündeki iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

Garanti'den bireysel emeklilik konusunda yeni kampanya

Garanti Bankası tarafından bireysel emeklilik konusunda yeni bir kampanya gerçekleştirildi. Açıklamada, "Ayda 1.000 TL'ye BES veya Çocuklara BES yaptırın, Bonus karta özel 1000 TL bonus bizden hediye olsun." ifadelerine yer verildi.

BES yatırımcısına ucuz kredi dönemi başladı! İşte banka banka BES kredileri

Bireysel Emeklilik Sistemi yatırımcısı için ucuz kredi kullanma dönemi başladı. Türkiye İş Bankası, TEB, Halkbank ve Albaraka Türk müşterilerine BES teminatlı kredi kullandırmaya başladı. Uygulama sayesinde BES’i olanlar, birikimlerinin yüzde 80 ya da yüzde 100’ü kadar kredi kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Emeklilik sistemi değişiyor mu?' sorusuna net cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı ve emeklilik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve gündemdeki iddialar ile ilgili de konuştu. İşte Erdoğan'ın o son dakika açıklaması...

Emekliliğe yeni düzenleme mi geliyor? Emeklilik sistemi değişiyor mu?

Hükümet, ‘kök maaş' tartışmalarına son verecek düzenleme hazırlıkları yapıyor. Buan göre, emeklilik yaşı kadınlarda 60'a, erkeklerde 65'e çıkarılacak, en düşük emekli aylığına limit getirilecek. Ödenen prim kadar maaş bağlanacağı kaydedildi.

Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor! Emeklilik yaşı 65 olacak, düşük maaşlılara yol, gıda, kira desteği yapılacak!

Dengelerin sürdürülemez şekilde bozulduğu emeklilik sistemi bir defa daha değişiyor. Emeklilik yaşının yükseltilmesi ve prim gün sayısına göre maaş formülü gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Kredi çekecekler dikkat! Bankalarda yeni dönem başladı...

Banka kredilerinde yeni dönem başladığı açıklandı. Yapılan açıklamada, bu birikimlerini sayesinde artık daha kolay kredi çekebilebilecek. Buna göre, 28 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe aldığı yeni yönetmelik ile bireysel emeklilik sistemi (BES) katılımcılarına önemli bir kolaylık getirildiği belirtild

BES’te yüzde 30 devlet katkısı ne zaman hesaba geçer?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken katılımcı sayısı 16.5 milyona ulaştı. Uzun dönem yatırım düşünenlerin tercihi olan BES’de en çok merak edilen sorulardan biri de devlet katkısının ne zaman hesaplara geçtiği. İşte o sorunun cevabı…

Bireysel Emeklilik Sistemi Haberi

Bireysel Emeklilik Sistemi

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, "BES ve OKS’deki toplam toplam fon büyüklüğünün 2023 yıl sonuna kadar 500 milyar lira hedefine daha erken ulaşılabileceğini söyledi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde otomatik katılımdakilerle birlikte 14,3 milyon vatandaşın bulunduğunu belirten Benli, BES’in 358 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Sistemde 18 yaş altı rüzgarı esiyor

TRT Haber'de yar alan habere göre BES'in büyüklüğü 2023 yılı sonuna kadar 500 milyar liraya ulaşacak. Sisteme girenlerin sayısı her geçen gün artarken sigorta şirketi ürün çeşitlemesine gidecek ve BES 10 yıl sonra çok defa farklı bir sistem olarak ön plana çıkacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atilla Benli, ülkenin tasarruflarını artırarak aynı zamanda sermaye piyasalarına da uzun vadeli fonlar sağladıklarını dile getirdi. Benli, bu açıdan BES'in 358 milyar liraya ulaşmasının çok önemli...