04 / 05 / 2024

birikmiş aidatı kim öder

birikmiş aidatı kim öder

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarını kaleme aldı. 

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

İcradan satılan dairenin aidatını kim öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icradan satılan daire için aidat ödenip ödenmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Aidat borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kimin ödeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat borcunu kim öder?

Konut sitelerinde aidatı kim ödemeli?

Konut sitelerindeki yer alan aidat sorunu ev sahibi ve kiracılar arasında gerilime neden oluyor. Peki, konut sitelerindeki aidatı kimler ödemeli? İşte detaylar...

Apartmana kesilen cezayı kim öder? 

Posta yazarı Tamer Heper, Binamızdaki apartman görevlisinin aylıkları ve sigorta primleri için aidat toplanıyor. Ancak yönetici çalışanın sigorta primlerini ödememiş. Bu durum ortaya çıkınca incelemeye alındık. Şimdi para cezası bekliyoruz. Peki bu cezayı kim ödeyecek?' sorusunu yanıtladı.

Aidat borçlarındaki faize kim dur diyecek?

Kat mülkiyeti kanunundaki aidat faizi bankalarla yarışıyor. Bankaların kredi kartlarına uyguladıkları aylık faiz oranları yüzde 2 seviyelerinde seyrederken, geciken site aidatları için uygulanan yüksek faiz oranları ev sahipleri ve kiracıların canını yakıyor..

Özlem Yıldız'a 25 bin liralık haciz şoku!

Sunucu, Özlem Yıldız'a eski eşiyle evliyken yaşadığı Acarkent'teki evin 25 bin liralık birikmiş aidat borcu için haciz geldiği öğrenildi. 2 yıldır oturmadığı evin borcunu ödeyen Yıldız, eski eşine adeta sitem etti.

Özlem Yıldız'a Acarkent'teki evinin borcu yüzünden haciz!

Ünlü sunucu Özlem Yıldız'ın eski kocası Sinan Serter'le evliyken yaşadığı Acarkent'teki evin 25 bin liralık birikmiş aidat borcu için haciz geldi. Yıldız, 2 yıldır oturmadığı evin borcunu ödüyor.

Kiracının ödemediği aidatı kim öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında bazen sorunlar yaşanıyor ve anlaşmazlıklar ortaya, çıkabiliyor. Bu sorunlardan birisi de kiracıların ödemedikleri apartman aidatları ile ilgili.

Kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder? Yeni üyenin aidat sorumluluğu nedir?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

birikmiş aidatı kim öder Haberi

birikmiş aidatı kim öder

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarını yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu, "Kiracımın 1 yıldır aidatını ödemediğini öğrendim. Site yönetimi bu aidatları benden istiyor. Önce kiracımdan talep edilmesi gerekmez mi? Ben bu parayı ödemek zorunda mıyım?" sorusunu yöneltti. 

Feride Hilal İmal soruya şu yanıtı verdi:

634 sayılı yasa gereği aidatları ödemekle sorumlu olan kişi kat malikidir. Kiracı ile kat maliki arasındaki kira sözleşmesi yalnızca iki tarafı bağlayan bir sözleşme olduğu için site yönetimini de bağlamaz. 

Bu sebeple site yönetiminin öncelikli olarak kiracıya müracaat etmek gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi, kiracıya karşı hiçbir hukuki talepte bulunması da gerekmez. Eğer yaptığınız kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmaya vardıysanız, kiracınızın aidatları düzenli olarak ödeyip ödemediğini kontrol etme...