21 / 05 / 2024

birleştirilmiş daireler aidat öder mi

birleştirilmiş daireler aidat öder mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde birleştirilen dairelerden ne kadar aidat hizmet bedeli alınabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kia Niro EV ve HİBRİT Mart zammı ne kadar oldu?! İşte Kia Niro EV 10 Mart 2023 fiyat listesi!

Kia Niro en bilindik özellikleri, yüksek yakıt verimliliği sunan gelişmiş hibrit güç aktarma sistemiyle birleştirilmiş bir SUV olmasıdır. Kia Niro EV ve HİBRİT Mart zammı ne kadar oldu?! İşte Kia Niro EV 10Mart 2023 fiyat listesi nedir? İşte detaylar

Birleştirilen daireler için çift aidat bedeli mi ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde birleştirilen dairelerden ne kadar aidat hizmet bedeli alınabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalarda birleştirilen dairelerden 2 adet aidat mı alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda birleştiren dairelerden nasıl aidat alınacağını kaleme aldı.

Binalarda birleştirilen daireler tek tapuya dönüşür mü?

Posta yazarı Tamer Heper, '24 daire olarak projelendirilen binada 2 daire birleştirilerek 22 daireye düşürüldü. Zemin ve bodrumda da 11 tapulu dükkan, 4 dükkana dönüştürüldü. Kat maliki 22+11=33 mü olur yoksa 26 mı?' sorusunu cevapladı.

Kira gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul’da site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 TL olurken, en yüksek aidat 3 bin 500 liraya ulaştı.

Tüketim harcamalarının büyük bölümü konuta ve kiraya!

"Hanehalkı Bütçe Araştırması"nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira harcamaları oluşturdu.

Artık evlerin salonları 'L' şeklinde!

Kentsel dönüşüme giren evlerin birçoğunun salonları “L” şeklinde. Mekanın bir köşesi muhakkak küçük bir balkon ile birleştirilmiş. Mekanın büyüklüğü zorla tek bir yaşam şekline itiyor.

En çok harcamayı konut ve kiraya yapıyoruz!

TUİK Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, 3 yıllık süreçte en çok harcama konut ve kiraya yapıldı.

Birleşik Gayrimenkul Park Residences Cadde fiyatlar!

Toplam 341 daireden oluşan Birleşik Gayrimenkul Park Residences Cadde fiyatlar 498 bin dolardan başlıyor. Projede daireler 4 blok şeklinde yükseliyor.

Çanakkale en çok harcamayı konut ve kiraya yaptı!

Hane halkı Bütçe Araştırması’nın 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçları açıklandı.

Çekmeköy Taşdelen Meydan Projesi geliyor!

Çekmeköy Taşdelen'de hayata geçirilecek meydan projesi ile Şile Otoyolu trafiği yerin altına alınarak bölge yayalara açılacak. Çekmeköy Taşdelen metro istasyonunun yanına yapılacak meydan projesiyle 5 mahalle birleştirilmiş olacak.

Ritim İstanbul'da 1 yıl kira ve aidat garantisi!

Dumankaya İnşaat imzası ile inşa edilen Ritim İstanbul'da 1 yıl kira ve aidat garantisi veriliyor. Projede yer alan daireler 269 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

İstanbul'un bütçesi 19 bakanlığı geride bıraktı!

Belediyenin 2015 yılı bütçesi 12 milyar 250 milyon lira, İSKİ ve İETT bütçeleri dahil olunca 19 milyar 712 milyon lira, şirket ciroları da eklenince konsolide (birleştirilmiş) bütçe 31 milyar 865 milyon lira olarak belirlendi.

birleştirilmiş daireler aidat öder mi Haberi

birleştirilmiş daireler aidat öder mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde birleştirilen dairelerden ne kadar aidat hizmet bedeli alınabileceğini kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "İki daire birleştirildiğinde aylık olarak yönetim şirketleri tarafından aidata eklenen hizmet bedeli (aidat değil) tek mi alınır çift mi?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt:

*****

Bu soru bana ilk defa bu mektupla sorulmuyor. Yıllardır danışmanlığını yaptığım sitelerde de bu soru sorulmuştur. Ben de iki daire birleştirildiğinde elde kaç tapu olduğunu sorarım. Zira iki daireyi birleştirdiğimizde iki adet de tapu sahibiysek, gerek aidat ve gerekse ortak gider tüm bağımsız bölüm sayısı göz önüne alınarak hesaplandığına göre iki ayrı bağımsız bölüm gibi aidat ve ortak gider ödenecektir. Kabul edelim ki yan yana iki dairemiz var ama bunları...