20 / 05 / 2024

birlik umumi heyeti

birlik umumi heyeti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu kurulmaya hazırlanılıyor...

Birlik Hira Emlak Turizm Seyahat Acentesi Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birlik Hira Emlak Turizm Seyahat Acentesi Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Alı Mustafa Al-Qashash, Mahmut Dural ve Mirza Memet Dural ortaklığında kuruldu. 

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2019!

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6 ncı Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2019...

Tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2019!

2019 yılı için Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurulara esas parasal değerler tespit edildi. 2019 yılı tüketici hakem heyeti parasal sınırı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Günübirlik kiralanan evlere sıkı denetim!

Günübirlik kiralanan evlere ilk 10 ayda 22 bin 212 denetim gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda, 29 milyon 911 bin 836 lira idari para cezası kesildi.

KOTO inşaat heyeti Azerbaycan pazarında!

İnşaat ve müteahhitlik sektörlerinde faaliyet gösteren yatırımcıların oluşturduğu Kocaeli Ticaret Odası heyeti, yeni iş ve pazar alanları geliştirmek için Azerbaycan'a gidiyor.

Özak GYO'ya Demre'deki günübirlik tesis tahsis edilecek!

Antalya ili Demre ilçesi 7 numaralı özel parselde kayıtlı günübirlik turizm tahsisli gayrimenkul, Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıma tahsis edilecek...

Bartın'da günübirlik evlere 59 bin 449 TL'lik ceza!

Bartın İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından günübirlik evlere yönelik denetimler başladı. Günlük kiralanan 5 eve 59 bin 449 TL'lik idari para cezası kesildi.

İzmir'de günübirlik kiralık dairelere denetim talebi!

İzmir'in Buca ilçesinde vatandaşlar  mahallelerinde günübirlik kiralanan dairelerin fuhuş amaçlı kullanıldığı iddia ederek, denetim yapılmasını talep etti.

Antalya'da günübirlik evler denetlendi!

Antalya'da günübirlik evler polis ekipleri tarafından denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda çok sayıda ev sahibine 'Bildirim yapmadan konaklama yaptırmak' suçundan tutanak tutuldu.

İNTES Başkanı Celal Koloğlu Milli Birlik Günü'nü değerlendirdi!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde açıklamalarda bulundu. Koloğlu,  '' İş dünyası olarak 'daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam' hedefimiz olmalı'' dedi. 

Antalya'da günübirlik evler denetlendi!

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evler denetlendi. Denetimler sonucu 3 işletmeye toplam 17 bin 826 lira ceza yazıldı.

Boğaziçi Birlik Yapı İnşaat Ve Taahhüt Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Birlik Yapı İnşaat Ve Taahhüt Hizmetleri Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Ferit Haktanır ve Enver Haktanır ortaklığında kuruldu.

Günübirlik kiralık evlere 1.3 milyon lira ceza!

Günübirlik kiralık evlerde denetimler tam ga devam ediyor. Denetimler kapsamında günübirlik kiralık evlere 1 milyon 362 bin 317 lira ceza kesildi...

birlik umumi heyeti Haberi

birlik umumi heyeti

Bakanlığın görüşe sunduğu Yapı Denetimi Kanun Taslağına göre şehir merkezlerinde birliği temsilen TMMOB İl Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Kurullar,  odalar tarafından atanacak birer üyeden meydana gelecek. TMMOB ve odalar, bölgesel veya uluslar arası meslek odalarına bakanlığın izni olmadan üye olamayacak. Taslağa göre odalar, Birlik Umumi Heyeti’nin kararıyla açılabilecek. Ülke genelinde bir meslek grubunda faaliyet gösteren meslek mensubu sayısı 500’ü bulduğunda en geç 6 ay içinde Birlik İdare Heyeti kararıyla oda kurulması zorunlu olacak. Oda kurulmadan odalara bağlı il odaları...