21 / 05 / 2024

Birlikte kefalet anlamı

Birlikte kefalet anlamı

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir?

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken, Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret artışıyla birlikte birçok ödeme ve destek kalemi de zamlandı!

Son asgari ücret artışıyla birlikte birçok ödeme ve destek kalemi de zamlandı. İşte detaylar...

Yeni bakanla birlikte yeni emeklilik sistemi geliyor! Milyonların yüzü bu kez gülecek!

Yeni bakan tarafından açıklanan emeklilik reformuyla birlikte milyonlarca insanın sorunu çözülecek. İşte ilk bilgiler...

Patlıcan'da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: ''Anlam veremiyoruz''

 Adana Meyve-Sebze Hali'nde kilosu 1-2 lira olan kemer patlıcanın fiyatının semt pazarında 4'e katlanarak 8 liraya, marketlerde ise 9'a katlanarak 18 liraya satılması isyan ettirdi. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Marketlerde bu fiyata satılmasına anlam veremiyoruz" dedi.

Arçelik'ten çamaşır ve kurutma makinesini birlikte alanlara 3 bin 500 TL indirim! 7 Haziran 2023 fiyat listesi...

Arçelik, 15 Haziran'a kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, 10 kg çamaşır ve kurutma makinesini birlikte alanlara 3 bin 500 TL indirim sağlıyor.  Peki, Arçelik 10 kg çamaşır makinesi fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Klima ve kombinizi Beko'dan birlikte alın 4 bin TL indirimden yararlanın! 1 Haziran 2023 fiyat listesi...

Beko, kombi ve klima almayı düşünenleri memnun edecek bir kampanya başlattı. Marka bu iki ürünü birlikte alanlara anında 4 bin TL indirim fırsatı sunuyor. Peki, Beko'da klima fiyatları ne kadar? Beko kombi kaç TL? İşte detaylar...

Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak

Dün 20,022 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru hafta sonun ilk gününde de yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Özellikle doların ne kadar olacağı en çok merak edilenler arasında yer alıyor.Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak.

Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran son zamanlarda altın ve dolar ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın.

Beko'dan Nisan kampanyası! Beko'dan ankastre set ile ankastre bulaşık makinesi birlikte alımlarına 4 bin lira indirim!

Beko'dan Nisan'ın ilk gününde indirim haberi geldi. Beko, seçili ankastre set ile ankastre bulaşık makinesi birlikte alımlarına 4 bin TL indirim uyguluyor. İşte detaylar...

Bosch'tan Buzdolabı ve Çamaşır Makinesini Birlikte Alana Elektrikli Süpürge Hediye! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Evleneceklere ve ya evini yenileyeceklere Bosch'tan inanılmaz kampanya! Seçili solo buzdolabı ve çamaşır makinesini birlikte alana 3.470 TL değerindeki Serie 4 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge hediye.

Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın

9 Şubat Perşembe dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar doların ne kadar olacağının araştırıyor. Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın!

Birlikte kefalet anlamı Haberi

Birlikte kefalet anlamı

Birlikte kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor.


Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir? Birlikte kefalet nasıl olur?


Birden çok kişi, aynı borca birlikte kefil oldukları takdirde, her biri kendi payı için adi kefil gibi, diğerlerinin payı için de kefile kefil gibi sorumlu olur.


Borçluyla birlikte veya kendi aralarında müteselsil kefil olarak yükümlülük altına giren kefillerden her biri, borcun tamamından sorumlu olur. Ancak, bir kefil, kendisiyle birlikte daha önce veya aynı zamanda müteselsilen yükümlü bulunan ve Türkiye’de takip edilebilen bütün kefillere karşı takibe girişilmiş olmadıkça,...