22 / 05 / 2024

Birlikte kefalet nedir

Birlikte kefalet nedir

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir?

Giydirme cephe nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte inşaat sektöründe de yenilikçi uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalardan biri de giydirme cephe olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama, yapıların korunaklı ve güvenli olmasını sağlamak amacıyla yapılır. Peki giydirme cephesi nedir ve neden tercih edilir? 

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Aleniyet ilkesi nedir? Tapuda aleniyet ilkesi ne anlama geliyor?

Aleniyet ilkesi tapuya ilişkin hukuki bir terimdir ve halk arasında sık kullanılmamakla birlikte, özellikle tapu işlemlerinde insanların karşısına çıkan bir kavramdır. Peki, aleniyet ilkesi nedir? Tapuda aleniyet ilkesi ne anlama geliyor? İşte detayları…

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

Cari hesap nedir? Cari hesap takibi nasıl yapılır 2022?

Cari hesap, muhasebeyle ilgili bir terim olmakla birlikte, bir işletme sahibinin takibini iyi yapması gereken konular arasında yer alıyor. Peki, cari hesap nedir? Cari hesap takibi nasıl yapılır? 

2022 fitre ne kadar oldu? Fitre nedir, ne zaman verilir? Diyanet açıkladı! 

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte 2022 fitre miktarı belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılında geçerli olacak fitre miktarını paylaştı. Peki 2022 fitre ne kadar oldu? Fitre nedir, ne zaman verilir? İşte detaylar…

Konut kredisi değişken faiz nedir?

Sabit, değişken veya sabit ve değişken faizin birlikte uygulandığı kredi tiplerinin tanımları ile bu kredi tipleri arasındaki farklara ilişkin açıklamaların sözleşme öncesi bilgi formunda yer alması gerekiyor. Peki, konut kredisi değişken faiz nedir?

Mirasbırakanın tasarrufu nedir?

Kendisine miras kalan yasal mirasçılar, gerek kendi aralarında, gerek atanmış mirasçılarla birlikte mirası aynı kurallara göre paylaşırlar. Peki, mirasbırakanın tasarrufu nedir? Paylaşmadaki etkisi nedir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi nedir?

Tapu ipoteği karşılığı kredi kullanmak için gerekli belgeler ile birlikte kredi kullanılmak istenen bankaya müracaat ediliyor. Peki, tapu ipoteği karşılığı kredi nedir? Tapu ipoteği karşılığı kredi için ne gerekir?

Birlikte kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir?

Birlikte kefalet nedir Haberi

Birlikte kefalet nedir

Birlikte kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor.


Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir? Birlikte kefalet nasıl olur?


Birden çok kişi, aynı borca birlikte kefil oldukları takdirde, her biri kendi payı için adi kefil gibi, diğerlerinin payı için de kefile kefil gibi sorumlu olur.


Borçluyla birlikte veya kendi aralarında müteselsil kefil olarak yükümlülük altına giren kefillerden her biri, borcun tamamından sorumlu olur. Ancak, bir kefil, kendisiyle birlikte daha önce veya aynı zamanda müteselsilen yükümlü bulunan ve Türkiye’de takip edilebilen bütün kefillere karşı takibe girişilmiş olmadıkça,...