21 / 05 / 2024

Birlikte kefalet özellikleri

Birlikte kefalet özellikleri

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir?

Sıcak havaların kurtarıcısı klimalar; İşte Beko klima özellikleri ve fiyat listesi

Havaların ısınmasıyla birlikte klima modelleri ve fiyatları araştırılmaya başlandı. Beko üstün performanslı ve uygun fiyatlı klima modelleriyle dikkat çekiyor. İşte Beko klima özellikleri ve fiyatları...

Asus ROG Ally Türkiye'de ön siparişe açıldı: İşte fiyatı ve özellikleri!

El bilgisayarı Asus ROG Ally, Windows 11 işletim sistemiyle birlikte Türkiye'de ön siparişe sunuldu! İşte beklenen konsolun Türkiye fiyatı ve özellikleri.

AMD Ryzen 7040 serisi piyasaya sürüldü! İşte fiyatı ve özellikleri

Acer Swift Edge 16 Cuma günü tanıtıldı. İnce ve hafif bir gövde ile gelen dizüstü, gücünü AMD Ryzen 7040 serisi işlemcilerden alıyor. Belirli modellerde, geliştirilmiş performans ve diğer AI özellikleri için AMD Ryzen AI ile birlikte geliyor. 

Size en uygun iPad modeli hangisi? Apple’ın en çok satan tabletlerinden iPad Pro 1 Eylül 2022 fiyat listesi..

Okulların açılması ile birlikte dizüstü bilgisayar ve tablet bilgisayarlar hepimizin radarında. Apple’ın en çok satan tabletleri ne kadar? Teknik özellikleri ne? İşte haberin devamı….

Toshiba duvar tipi klima fiyatları ne kadar? İşte 29 Ağustos 2022 fiyat listesi

Sıcak yaz aylarının gelmesi ile birlikte evi, ofisi veya dükkanı için klimayı almak isteyenler klima fiyatlarını araştırıyor. Toshiba duvar tipi klimalar yeni nesil özellikleri ve üstün teknolojisi ile dikaktleri üzerine çekiyor. İşte fiyat listesi 29 Ağustos 2022...

iPhone 14 lansman öncesinde sızdırıldı! Sosyal medya sallandı! iPhone 14 özellikleri ve iPhone 14 fiyat listesi 2022...

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 7 Eylül tarihinde yeni cihaz olan iPhone 14'ün lansmanını gerçekleştireceğini duyurmuştu. Ancak lansmana sayılı gün kala cihazın özellikleri sızdırıldı. İşte iPhone 14'ün sızdırılan o bilgileri...

Samsung Galaxy A04’e ilk bakış! Samsung Galaxy A04 özellikleri nedir? İşte detaylar!

Samsung Galaxy A04 modeli tanıtıldı. Bir süredir beklenen Samsung Galaxy A04 özellikleri araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Yakıt tüketimiyle iddialı Dacia Sandero 2022'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Dacia Sandero 2022 fiyat listesi, özellikleri, donanım paketleri, opsiyon fiyatları, motor seçenekleri ve yakıt tüketim miktarları oldukça merak ediliyordu. Tek tip motor seçeneğine sahip ve düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken yeni Sandero, bakın kaç TL'den satılıyor? İşte detaylar...

Suzuki'den Ağustos kampanyası! İşte fiyatlar

Sunduğu zengin donanım özellikleri ve yüzde 20’ye varan yakıt ekonomisi sayesinde düşük yakıt tüketimi ile öne çıkan Swift Hibrit ise 120 bin TL için 15 ay vade ve %0,99 faizli kredi seçeneğiyle birlikte sunulmakta.

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir?

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Bedelsiz kiralama nedir? Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir?

Bedelsiz kiralama nedir, Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

iPhone 14'te son dakika! Fiyatları ve özellikleri belli oldu! İşte 28 Haziran 2022 fiyat listesi...

Akıllı telefon pazarının en popüler markalarından biri olan Apple, önümüzdeki aylarda iPhone 14 modellerini resmen tanıtacak. Yeni serinin telefonlarının kilit özellikleri ve fiyatları belli oldu! 

Altınla birlikte bu alana yatırım yapan çok kazanacak! İşte köşeyi döndürecek yatırım ipuçları

Altın fiyatları doların son dönemde yaptığı sıçramaya paralel olarak yükseldi. Gram altın bin lira sınırını aşarak rekor kırdı. Altın ve piyasa uzmanları gram altında fiyatın 1400 liraya kadar artacağını ifade ediyor. Altınla birlikte değer kazanacak diğer yatırım aracı da açıklandı.

Birlikte kefalet özellikleri Haberi

Birlikte kefalet özellikleri

Birlikte kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor.


Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir? Birlikte kefalet nasıl olur?


Birden çok kişi, aynı borca birlikte kefil oldukları takdirde, her biri kendi payı için adi kefil gibi, diğerlerinin payı için de kefile kefil gibi sorumlu olur.


Borçluyla birlikte veya kendi aralarında müteselsil kefil olarak yükümlülük altına giren kefillerden her biri, borcun tamamından sorumlu olur. Ancak, bir kefil, kendisiyle birlikte daha önce veya aynı zamanda müteselsilen yükümlü bulunan ve Türkiye’de takip edilebilen bütün kefillere karşı takibe girişilmiş olmadıkça,...