06 / 05 / 2024

BİS konut verileri

BİS konut verileri

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı.

Konut almakta zorlanan vatandaş şimdi araba da alamıyor! Taşıt kredileri daraldı! Otomobil piyasası kan kaybediyor

Sıfır ve ikinci el araba piyasasında canlılık azalıyor. Taşıt kredilerindeki daralma vatandaşı arabasız bıraktı. Konut sahibi olamayan vatandaş artık araba da almakta zorluk çekiyor.

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.

B sınıfı ehliyette yeni dönem! Arabaların modelleri genişletiliyor!

B sınıfı ehliyet için TBMM'ye bir düzenleme sunuldu. İddialara göre B sınıfı ehliyetin kapsamı genişletilecek. Peki B sınıfı ehliyeti olanları neler bekliyor? İşte yeni dönem...

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyet yenileme süresini aşarsanız 12 bin 978 TL cezası var!

B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir hatırlatma kaydedildi. Buna göre, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeyenler ciddi cezalar ile karşılaşabilecekler. Fakat bu cezadan kurtulmak için 15 TL ödeyerek ehliyetlerini yenilemeleri gerekmektedir.

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Tatil bölgelerindeki konut piyasası ivme kazanmaya devam ediyor! O illerde yaşayanlara talih kuşu kondu!

Tatil bölgelerindeki konut piyasası, 2023 Temmuz ayı itibarı ile ivme kazanmaya devam ediyor. Özellikle Muğla, Antalya ve Balıkesir İlçelerinde konut fiyatları ve yatırım getirileri rekor seviyelere ulaştı.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

125 CC'nin altındaki motorlar için B Sınıfı ehliyet dönemi başlıyor! Artık sadece 50 CC değil!

Süleyman Soylu, canlı yayında yaptığı açıklamada, motor kullanımına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Buna göre, 125 cc'nin altındaki motosikletler için artık B sınıfı ehliyet yeterli olacak. Ayrıntılar haberimizde...

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

B sınıfı ehliyeti olanlara duyurulur! O ödemelerden kaçar yol yok!

B sınıfı ehliyeti bulunan sürücüler için bir açıklamada bulunuldu. İşte ehliyet sahiplerini ilgilendiren o açıklama!

B sınıfı ehliyeti olanlara kötü haber! Temmuz’da ödeme yapmak zorundasınız

Milyonlarca kişiye özellikle B sınıfı ehliyet kullanıcılarına maalesef kötü bir haberimiz var. İşte herkesi tedirgin eden o gelişmen ve detayları…

BİS konut verileri Haberi

BİS konut verileri

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı. Fiyatlar, küresel kriz öncesi 2007’nin yüzde 11 altında kaldı. BIS’in verileri, kriz öncesi döneme göre bir balon oluşmadığını gösterdi. Türkiye’de konut fiyatlarının şişip şişmediği yönünde yorumlar yapılıyor. Tüketici enflasyonunda arındırılmış reel fiyatların ise hâlâ küresel finans krizi öncesi seviyenin altında olduğu anlaşıldı. Uluslararası Ödemeler Bankası’na (BIS) göre reel konut fiyatları 2014’ün son çeyreğinde, 2007 sonuna göre yüzde 11 aşağıda bulunuyordu. BIS, Arjantin ve Suudi Arabistan hariç 17 G20 üyesi ve Euro Bölgesi’nde konut fiyatları derlemesi yaptı.




Buna göre Türkiye’de ortalama reel konut fiyatları, 2014’ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.4 yükseliş gösterdi. Bu oran Türkiye’yi...