06 / 05 / 2024

Bisiklet yolları yatırımı

Bisiklet yolları yatırımı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 2 yılda olan çevre kirliliğinin giderilmesi kapsamında bisiklet yolu yapımı için 4.3 milyon TL şartlı nakdi yardımı yapıldığını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü, bunu önlemenin yollarından birinin ise yüksel vergilendirmeden geçtiğini belirtti. İşte Öğüt'ün konuya ilişkin açıklaması...

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşı olmanın yollarını kaleme aldı.

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

Adil Karaismailoğlu: Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, "Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık" dedi.

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım şirketi kuruldu!

Türk Hava Yolları, THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi'ni kurdu. Şirket İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünce tescil edilerek kuruldu.

Emlak yatırımında kazanmanın 14 yolu!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş emlak yatırımından halen kazançlı çıkmanın yolları olduğunu ve bunun için dikkat edilmesi gereken noktaları belirtti.

Muğla Büyükşehir'den 249 milyonluk yol yatırımı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi şehirde yaptığı 565 Milyon TL yatırımın 249 Milyon TL’sini yollar için harcadı.

Konya Ereğli'nin yollarına 4,5 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli İlçesi’nin 8 mahallesini birbirine bağlayan 44 kilometrelik grup yolunun 19 kilometresinde asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı, kalan 25 kilometrede çalışmalar devam ediyor. Yolun yatırım maliyeti 4,5 milyon lira.

Buca'nın yollarına 8.5 milyon liralık yatırım!

Son 2 yıllık sürede, ilçede yıllardır hizmet yüzü görmemiş mahallelerden başlayarak, cadde ve sokaklara 11 milyon liralık yatırım yapan Buca Belediyesi, 2016 yılında da bunları sürdürecek.

Özyurtlar Bahaş Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Özyurtlar Bahaş Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi, 3 milyon TL sermaye ile 3 Mart'ta Esenyurt, Aşık Veysel Mahallesi, Hadımköy -Büyük Şehir Yolları N Tepe Sitesi, D Office'de kuruldu.

Bisiklet yolları yatırımı Haberi

Bisiklet yolları yatırımı

Bir soru önergesini yanıtlayan Şimşek, çevre kirliliğinin giderilmesi kapsamında bisiklet yolu yapımı için 2012 yılında 1.04 milyon TL, 2013’te 3.27 milyon TL olmak üzere toplamda 4.31 milyon TL şartlı nakdi yardım yapıldığını bildirdi. Akaryakıt üzerindeki vergi yükünün de azaldığını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:



Akaryakıtta vergi yükü azaldı

“Artan fiyatların aksine akaryakıt üzerindeki vergi yükü artmamış, azalmıştır. 100 TL’lik benzin fiyatının içerisinde vergi yükü 31 Aralık 2002’de 70.2 TL iken, 7 Mayıs 2014’te 59.1 TL’ye; 100 TL’lik motorin fiyatının içerisinde vergi yükü 1 Ocak 2005’te 65.1 TL iken, 7 Mayıs 2014 tarihinde 52.5 TL’ye...