21 / 05 / 2024

bitcoin davaları

bitcoin davaları

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.  Uğur S. isimli yatırımcının Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yaptığı alışveriş mahkemeye taşındı.

El Salvador'da Bitcoin resmi para birimi oldu!

El Salvador Kongresi, kripto para birimi Bitcoin'in yasal para birimi olmasına onay verdi.

Türkiye Bitcoin ile 300 milyon dolar gelir elde etti!

Koronavirüs salgının Türkiye Bitcoin işlemleri ile 300 milyon dolar kazanç elde etti. 

Uzmanlardan korkutan Bitcoin yorumu!

Geçtiğimiz aylarda 64 bin dolara ulaşan Bitcoin için uzmanlardan korkutan tahmin geldi. Analistler Bitcoin'in 20 bin dolara kadar düşebileceğini düşünüyor. 

MicroStrategy, 400 milyon dolarlık Bitcoin satın alma kararı aldı!

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, toplamda 400 milyon dolarlık Bitcoin alımı yapacağını açıkladı.  Michael Saylor'ın açıklamasından sonra son zamanların gündemden düşmeyen kripto parası Bitcoin'de yüzde 3 yükseliş görüldü.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den Bitcoin tasarısı açıklaması!

Dünyada dijital paraya geçmek için hazırlanan ilk ülke olan El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bukele, yaptığı açıklamada 4 sene önce Bitcoin'in kullanılması gerektiğine dikkat çektiğini anımsattı.

Bitcoin'e Trump etkisi!

Bir süredir toparlanma eğilimine giren Bitcoin yeniden düşüşe geçti. Özellikle ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının ardından borsada sert düşüş yaşandı.

Bitcoin ne kadar oldu? 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin kripto parayı yasal para birimi olarak kullanılacağını açıklamasının adında Bitcoin 35,000 - 37,000 dolar seviyelerine geldi. 

Bitcoin'le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!

Orta Amerika'daki El Salvador ülkesi, Bitcoin'i ulusal para olarak kullanacak ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin 2021’de önemli açıklamalarda bulundu.

Elon Musk'a 'Bitcoin' eleştirisi!

Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao, yakın arkadaşı olarak bilinen dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk'ı eleştiriyor. Twitter hesabı üzerinden Musk'ı takipten çıkaran CZ, Bitcoin'deki düşüşün ardından sert eleştirilerini artırıyor.

Bitcoin yeniden düşüşte!

Son zamanlarda dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin, iş insanı Elon Musk'ın tweeti sonrası yeniden düşüşe geçerek 36 bin dolara geriledi. 

Bitcoin 37 bin dolara geriledi!

Son günlerde hareketli günler yaşayan Bitcoin, kar satışların etkisi nedeniyle 40 bin dolardan 37 bin dolara geriledi. 

Kripto paralar düşüyor! Bitcoin için dev tahmin!

Son dönemlerde Çin ve İran'ın kripto paralara karşı yasaklayıcı tutumları sürerken uzman isim Bitcoin'in 600 bin dolara çıkabileceğini dile getirdi.

Bitcoin yeniden yükselişe geçti!

Geçtiğimiz hafta 30 bin dolara kadar düşen Bitcoin yeniden 40 bin doların üzerine çıktı. Altcoinler'de yükselme eğilimine girdi.

bitcoin davaları Haberi

bitcoin davaları

Son zamanlarda gündemden düğşmeyen kripto paralarla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Uğur S. isimli bir yatırımcının Bitcoin ve birçok kripto para alım satımı işlemlerine aracılık eden bir şirket üzerinden yaptığı alışveriş mahkemeye taşındı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hesaba yanlışlıkla fazla para yükleyen şirket konuyla ilgili olarak, '"Fazla para verdik, iade et" dese de yatırımcı Uğur S., "Fazla para almadık" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelerde savcılık da son zamanlarda mağduriyetlerle gündeme gelen birçok kripto para yatırımcısını ilgilendirecek bir davaya imza attı. Fazladan yatan kripto para birimi bitcoini iade etmeyen yatırımcıya 'Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf' suçundan birdava açtı.

Yatırımcı Uğur S.'nin kripto para birimi olan bitcoin hesabına hatalı bir biçimde para gönderimi yaptığını tespit...