05 / 07 / 2024

Bitcoin fed baskısı

Bitcoin fed baskısı

Kripto para yatırımcılarının gözdesi olan Bitcoin'de sular durulmuyor. Peki ABD enflasyonu Bitcoin'i nasıl etkiledi? 

Seçimden sonra dolar kaç lirayı görür? Baskı sürer mi? Uzman isim açıkladı

Dolar ve eurodaki yükseliş sürerken, Merkez Bankası geçtiğimiz hafta faiz artırımı yaptı. Pazartesi gününden itibaren yükselişi yavaşlayan dolar için gözler seçim sonrasına çevrildi. Peki dolar seçimden sonra yükselecek mi? Yatırım uzmanı Üzeyir Doğan’dan çarpıcı dolar analizi…

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Kripto para borsası FTX'in iflası 2022'de sarsılan kripto para piyasası, Fed'in sıkılaşma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonları ile bu sene hareketlendi. İşte haberin detayları...

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Bitcoin Fed kararı sonrasında 35 bin doların üstüne çıktı!

En yaygın kripto para birimi olan Bitcoin, Fed’in faizi sabit bırakmasından sonra 35 bin doların üstünü gördü. Karar sonrası 35 bin 990 dolar seviyesini gören kripto para birimi 35 bin 134 dolar seviyesinde seyrediyor.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Borsada kan kaybı sürüyor!

Borsa İstanbul, günü ekside kapadı. Güne pozitif bir başlangıç yapan endeks, kapanış saatlerine doğru negatife geçti. Endeksin 8 bin puanın altında kalması halinde satış baskısının artabileceği belirtiliyor.

Küresel piyasalarda şahin Fed'in yankıları devam ediyor! Piyasalarda neler oluyor hemen bakın!

Fed toplantısının ardından para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş sayesinde çok hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıkardı.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

Fahiş kira krizi nasıl çözülür? Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı! 

Yeni konut arayanlar, bütçelerine göre seçenek bulamayacak hale gelirken; kiracılar zam ve tahliye baskısıyla karşı karşıya kaldı. Peki fahiş kira krizi nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin çözüüm önerileri...

Fed baskısı altına geri vites yaptırdı!

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit tutmasının ardından altın geri vites yaparak düşüşe geçti. 

Emtia piyasasında yoğun satış baskısı: Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti! 

Emtia piyasasının Mayıs ayı rakamları açıklandı. Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti. İşte ayrıntılar...

Reel sektörden şok uyarı: Döviz kıtlığı devam ederse fabrikalar kapısına kilit vuracak, seri iflaslar gelecek!

Seçimler öncesi döviz kurlarının ekonomik önlemlerle baskılanması, sanayici ve ihracatçıları isyan ettirdi. Dövize erişimin giderek zorlaşması reel sektör üzerinde maliyet baskısı yaratırken, sanayiciler bir an önce finansal döngünün bir an önce normalleşmesini istiyor.

Bitcoin fed baskısı Haberi

Bitcoin fed baskısı

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen Bitcoin ABD enflasyonundan nasıl etkilendi? Bitcoin nereye gidiyor? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor. 

Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin'de her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin düşecek mi? ABD enflasyonunun kripto para birimi Bitcoin'e etkisi ne oldu? 

Merak edilen tüm soruların yanıtlarını Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü verdi. İşte o cevaplar...

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü ABD'de açıklanan enflasyon rakamlarının kripto paraların şahı Bitcoin'e etkisi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Süllü'nün konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:   "Küresel piyasalar Rusya-Ukrayna gerginliğinin yanı sıra bazı Çinli şirketlerin kottan çıkabileceği endişeleri ile etkilenirken, dün açıklanan ABD enflasyonu da 40 yılın zirvesine çıktı. Üstelik Şubat ayı enflasyonu içerisinde Ukrayna-Rusya savaşından etkilenen...