26 / 07 / 2024

bitcoin yatırımı mantıklı mı

bitcoin yatırımı mantıklı mı

Kripto paralar küresel piyasalardaki geleneksel varlıkların hareketlerini gittikçe daha fazla izlemeye başladı. Peki Bitcoin riskli bir yatırım mı?

Bitcoin'de yatırım iştahı artabilir!

Metaverse projelerinin rağbet görmeye başladığına vurgu yapan kripto para uzmanları gelecek günlerde beklemedeki yatırımcıların alım iştahının artabileceğini belirtiyor.

Emlak mı Bitcoin mi?

Yatırımcıların karşısında altın, emlak, Bitcoin, hisse senedi ve hazine kağıtları gibi alternatifler bulunuyor. Peki en iyi yatırım aracı hangisi? Emlak mı tercih edilmeli Bitcoin mi? İşte detaylar...

Ev yerine hisse alıp, 10 sene beklerseniz 'servet' kazanabilirsiniz! Hisse yatırımı, konuttan daha mantıklı! 

Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,83 değer kazanırken, konut yatırımı yeniden gündem oldu. Yatırımcı İbrahim Halil Gümüş, hisse yatırımının konuttan daha mantıklı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

20'li yaşlarda nasıl yatırım yapılmalı? Yatırımcıdan açıklama: Hisselerden kar realizasyonu yapıp arsa yatırımı yapardım

Gençler ve yeni yatırım yapacaklar, kazançlı yatırım yapmak için hangi yatırım araçlarına yönelmenin mantıklı olduğunu araştırıyor. 107,9 bin takipçili yatırımcı Traveler Nejo isimli kullanıcı, "20 li yaşlara dönsem bu aklım ile yatırımda izleyeceğim yol nasıl olurdu?" dedi ve açıkladı. İşte ayrıntı

Ak Yatırım üzerinden Emlak Konut (EKGYO) hisselerinde yüklü alım gerçekleşti!

Borsada Perşembe günü BİST100 endeksi güçlü alımlara sahne olurken gün sonunda yüzde 1,78 artış yaşanmış oldu. Ak Yatırım müşterileri geride bıraktığımız günde EKGYO hisselerinde toplam 36.753.715 lot işlem gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

GYO'lara yatırım yapmak mantıklı mı? 

Geçtiğimiz yıl 54 yeni şirket halka arz olurken, bu şirketlerin 9’u yani yüzde 15'i GYO'lardan meydana geldi. Peki GYO'lara yatırım yapmak mantıklı mı? 

Uzman isim yatırımcıları uyardı! Dolar, borsa ve kripto para yatırımcısı batıyor! Arsa-tarla yatırımı yapanlar kazanıyor

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikmiş parasını çeşitli yatırım araçlarında değerlendiriyor. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabından dolar, borsa ve bitcoin yatırımcısının kaybettiğini, arsa ve tarla yatırımcısının her zaman kazandığını açıkladı.

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Fon almak mı mantıklı, altın almak mı? İşte yatırımcısına 5 yılda en çok kazandıran yatırım aracı!

Ellerindeki parayı değerlendirmek isteyenler vatandaşlar çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Bunlardan biri de hisse senedi fonları.  Peki hisse senedi fonu almak mı mantıklı altın almak mı? 5 yıllık verilere göre çıkan sonuç...

Rifat Hisarcıklıoğlu: Sanayide müthiş bir yatırım iştahı var ama arsa bulamıyoruz!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin merakla beklenen 80. Mali Genel Kurulu'nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sanayide müthiş bir yatırım iştahı olduğunu ama arsa bulamadıklarını söyledi.

2 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 60 bin TL'yi aştı! Konut almak mı, borsada hisse-fon almak mı mantıklı?

Konut kredisi faizlerinde yaşanan artışların ardından, geri ödeme rakamları da aylık taksit tutarları da rekora koştu. Peki konut kredisi çekip ev almak şu an mantıklı mı? Kredi çekerek konut yatırımı yapmak mı, hisse-fon yatırımı mı daha mantıklı? 

Ev almak da kiraya çıkmak da çok zor! Temettü yatırımıyla hem kirayı hem de konut kredisi taksiti karşılanabilir! 

Konut yatırımı, en çok temettü yatırımı ile kıyaslanıyor. Peki temettü yatırımı mı daha mantıklı, konut yatırımı mı? İşte o hesaplama...

Konut mu, mevduat mı, altın mı? Yatırımcılar dikkat! 

Konut alıp yatırım yapacaklar kira getirisi ile ne kadar sürede kazanç elde edeceklerini merak ediyor. Peki hangi yatırım mantıklı? Konut mu, mevduat mı, altın mı?

bitcoin yatırımı mantıklı mı Haberi

bitcoin yatırımı mantıklı mı

Kripto paralar küresel piyasalardaki geleneksel varlıkların hareketlerini gittikçe daha fazla takip eder oldu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD bankası Goldman Sachs'ın araştırması, ABD teknoloji hisseleri, ham petrol ve devlet tahvilleri ile Bitcoin arasındaki korelasyonun son iki senede ciddi derecede yükseldiğini ortaya koyuyor.

 

REKOR SEVİYEYE ÇIKTI

Bitcoin'in Nasdaq ile korelasyonuna işaret edilirken, Ethereum'un ise S-P 500 ile olan korelasyonunun da rekor seviyeyi gördüğü belirlendi. Bitcoin bu sene geleneksel hisse senetleri piyasalarındaki neredeyse bütün sert dalgalanmaları yansıttı. Wall Street'in teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi'nin en büyük şirketlerinin listelendiği Nasdaq 100 Endeksi yılbaşından bu güne yaklaşık yüzde 11 değer kaybetti. Aynı süreçte Bitcoin ise yüzde 18 düştü. 40 günlük korelasyon göstergesi göz önünde bulundurulduğunda Ether ile S-P 500 arasındaki korelasyonun 0.65 ile...