02 / 05 / 2024

Bitmemiş evin ekspertiz değeri

Bitmemiş evin ekspertiz değeri

Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur? İşte yanıtı..

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Nasıl sorgulanır? işte tüm merak edilenler...

QNB Finansbank'tan evini değiştirene konut kredisi!

QNB Finansbank Evini Değiştiren Konut Kredisi ile hali hazırdaki evin satılmasını beklemeden satın alınacak evin ekspertiz değerinin %100’üne kadar konut kredisi imkanı sunuyor..

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Finansbank peşinatı olmayanları ev sahibi yapıyor!

Nakiti olmayanlara özel 'Peşinatsız % 100 Konut Kredisi' ile isteyen hem sahip olduğunu evi hem de satın alacağı evi teminat göstererek yeni evin ekspertiz değerinin %100'ü değerinde kredi kullanabiliyor.

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanımlarında bankalar müşteriden, evin değer tespiti için konut kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin, kredi kullanmak istediği evin değerinin tespiti için ekspertiz raporu almaları gerekiyor. Peki, ekspertiz başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi olur mu?

Ekspertiz kullanılacak krediye karşılık ipotek alınacak evin özelliklerinin incelenmesi ve gayrimenkule değer biçilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi olur mu?

Bitmemiş evin ekspertiz değeri Haberi

Bitmemiş evin ekspertiz değeri

Bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olabiliyor.


Bankaların sunduğu şartlar ve aradığı kredi koşulları bankadan bankaya farklılık gösteriyor.


Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor.


Konut satın alınacak inşaat ile anlaşmalı bir banka bulunmaması durumunda, bankalar kredi kriteri olarak inşaatın tamamlanma yüzdesine bakıyor.


Kredi kuruluşları ve bankalar genellikle kat irtifak tapusu oluşmuş, ve ekspertiz raporuna göre inşaatın ortalama olarak yüzde 70'inin üzerinde  tamamlanmış olması şartını arıyor.


Eksper, raporu hazırlarken inşaattın durumuna göre belirli oranlarda puanlama yapar ve elde ettiği sonuçlara göre inşaatın tamamlanma yüzdesini belirliyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?


İnşaat halindeki bir eve...