03 / 05 / 2024

Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi

Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi

Türkiye'nin ilk Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi'nin inşa edileceği araziden geçen üçüncü köprü yolunun güzergahı okul projesi nedeniyle değiştirildi

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılacak mı?

Zonguldak'taki Kız Meslek Lisesi olarak bilinen, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi’ne otopark yapılması için yıkılabileceğiyle ilgili iddialar meclise taşındı.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi için verilen yıkım kararına tepkiler büyüyor!

Zonguldak Kız Teknik Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yerine hastane otoparkı yapılması için verilen yıkım kararına vatandaşlardan tepki yağıyor…

Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı!

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'yle protokol yapıp üniversitenin de katkılarıyla Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni eğitime açtı. 

TOBB Iğdır Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Melekli Beldesi'nde yaptırılan TOBB Iğdır Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine katıldı.

Bolu TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin inşaatı tamam!

Bolu TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak karara bağlanan 24 derslikli okulun yapımı tamamlandı. Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Lisesi'nin, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılından itibaren yeni okula taşınması protesto edildi.

Afyon Merkez Endüstri Meslek Lisesi yeniden inşa edilmeli!

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, deprem yönetmeliğine uymadığı için yıkılacağı belirtilen Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi eğitim ve atölye binaları için inceleme kriterlerine göre hazırlanmış bir rapor olup olmadığını sordu.

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne AVM ve rezidansa izin yok!

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin bulunduğu arazi üzerinde AVM ve Rezidans gibi fonksiyonlarla yoğun bir yapılaşma öngören imar planlarının yürütmesi 18 Aralık'ta durduruldu.

Afyon Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yıkılacak!

68 yıldır ilimizde eğitim öğretim hayatına devam eden şehrin köklü ve başarılı okulları arasında yer alan Afyon Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin binası yakın bir süre sonra yıkılıp yerine yenisi yapılacak

Bursa Mustafakemalpaşa Meslek Lisesi ek binası tamamlanıyor!

Mustafakemalpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni ek derslik binası 2’inci dönem hizmete giriyor. Mustafakemalpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ek binasının kaba inşaatı bitti.

Bartın Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde sona doğru!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 8 Ocak’ta yapım ihalesi gerçekleştirilen 13 Nisan’da da temeli atılan 24 derslikli Bartın Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

OSB'lerde 4 yılda 100 özel meslek okulu açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı. Üç yılda 20 okul açan Bakanlık, 100 adet yeni özel mesleki ve teknik lisenin açılmasını daha sağlayacak.

Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi Haberi

Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi

Türkiye'nin ilk Biyomedikal Teknik Meslek Lisesi'nin inşa edileceği araziden geçen üçüncü köprü yolunun güzergahı okul projesi nedeniyle değiştirildi. İşadamı İshak Alaton'un girişimleriyle inşa edilecek lisenin bulunduğu 90 dönüm büyüklüğündeki arazinin imar planı değişikliği Büyükşehir Belediyesi'nden geçti. 


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle onay verdiği değişikliğe göre, lise Çatalca'da inşa edilecek. Süreç, Çatalca Belediyesi'nin arsanın mülkiyet işlemleri tamamlandıktan sonra plan değişikliği için belediyeye başvurusuyla gelişti. Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayacak üçüncü köprünün devamında yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu ve köprü yolu projesinin, araziden geçtiği belirlendi. İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nden görüş istendi. Cevapta yol projesiyle ilgili 1/25 bin ölçekli planlarda yapılan düzenlemenin henüz alt planlarda oluşturulmadığı, görüşün daha sonra verileceği bildirildi. Okul için yabancı ve yerli destekçilerle görüşüldü. 


Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü, köprü ve otoyol...