03 / 05 / 2024

Blockchain

Blockchain

Avrasya Blockchain Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kadir Kurtulu, Blockchain ile finansal hizmetler, bankacılık, tüketici ürünleri ve hizmetleri, sağlık, e-devlet, emlak, loT, işletme, KOBİ ve telif hakları gibi birçok iş alanındaki iş akışlarının baştan aşağı değişeceğini ifade etti.

Gayrimenkulde Blockchain devrimi!

Doğrudan gönder-al işlemini ve güvenliği sağlayan ve Bitcoin gibi tüm kripto paraların arkasındaki teknoloji olan Blockchain internetten daha büyük bir devrim olarak hayatımıza hızla girmeye başladı. Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili yazdı. İşte Kurtuluş'un yazısı..

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Bitcoin dibe çakılacak! Şok iddia ile yer yerinden oynadı! Hemen çok geç olmadan buraya koşun!

Online Blockchain CEO'su, 'FTX krizi çözülmediği için' Bitcoin'in 8 bin dolara düşebileceği konusunda uyarı yaptı.

Blatform'dan Dubai’ye kripto para borsası yatırımı: Genesisx ile ortak oldu

Singapur merkezli blockchain servis sağlayıcı Blatform, Dubai’de bir kripto para borsasının lisansına sahip Genesisx ile ortak oldu. Şirket daha sonra yakın coğrafyalarda kurulum sürecinde olduğu diğer kripto para borsalarını da hayata geçirmeyi amaçlıyor. 

YÖK'ten NFT ve Blockchain adımı! Başkan Erol Özvar ilk kez açıkladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde başlayacak yeni projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özvar, "Yükseköğretim kurumlarında dijital dönüşüm sürecine uyum sağlayarak küresel ölçekte rekabet edebilme gücü kazanmak zorunluluk haline geldi" dedi.

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Blockchain analiz firması Chainalysis'in son raporuna göre, 2020 yılından beri siber suçluların akladığı kara kripto para miktarı yüzde 30 arttı ve 8,6 milyar dolara yükseldi.

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin geçildiğini dile getirdi. 

Binance'dan kripto para ekosistemine 100 milyon Euro'luk yatırım!

Binance, Fransa'da Avrupa'nın blockchain ve kripto para ekosistemini geliştirmek amacıyla 100 milyon Euro'luk bir girişime start verdi.

Kripto para yatırımcılarına sanal dolandırıcılık uyarısı!

Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para yatırımcılarını sanal dolandırıcılığa karşı uyardı.

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

Kripto piyasalarında gayrimenkul projeleri hazırlanacak!

Kripto para platformu olan Bitci, Blockchain'de gayrimenkul projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hayata geçirilecek proje ile Bitci 10 ülkeye açılacak. 

İş Bankası, blockchain destekli ödeme garantisi sunan ilk Türk bankası oldu!

Türkiye İş Bankası, blockchain teknolojisini kullanarak dış ticarete aracılıkta bulunan ve dış ticarette ödeme garantisi sağlayan ilk Türk bankası olma ünvanına sahip oldu.

Thodex’teki kripto paraların izleri bulundu!

Blockchain teknolojileri şirketi Coinoxs, Thodex kullanıcılarından gelen yatırım hesabı bilgilerini takip ederek kripto paraların izini buldu.

Blockchain teknolojisi gayrimenkul sektörünü nasıl değiştirecek?

Türkiye son günlerde yaşanan dolandırıcılık nedeniyle kripto parayı ve avantajlarını konuşuyor. Peki kripto para ve blockchain teknolojisi gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Blockchain Haberi

Blockchain

Blok zinciri (Blockchain) ile finansal hizmetler, bankacılık, tüketici ürünleri ve hizmetleri, sağlık, e-devlet, emlak, loT (nesnelerin interneti), işletme, KOBİ ve telif hakları gibi birçok iş alanındaki iş akışlarının baştan aşağı değişeceğini ifade eden Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Kadir Kurtuluş şunları aktarıyor:


"Aracıların ortadan kalkabileceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla bazı meslekler de ortadan kalkacak, bazıları form değiştirecek ya da başka meslekler ortaya çıkacak. Blockchain ile beraber blok zincirlerinde oluşan verilere erişimi kontrol etme kabiliyetimiz çok önemli bir hal alacak. Devletler ve özel kurumlar blok zinciri üzerinde yapılan işlemlerin denetlenmesi, oluşan işlemlerden varsayımlar üretilmesi mekanizmasına geçecekler. Bu nedenle veri akışının denetlenmesi, verilerden bir çıkarımda bulunmak üzere veri analistliği en yaygın mesleklerden biri olabilir. Yine veri madenciliği, kriptograflık,...