22 / 05 / 2024

blok mermeri

blok mermeri

Çinli firmalar blok mermeri çok ucuza götürüyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Türkiye’de mermer ocağı satın alan ve işleten Çinli firmaların blok mermerleri çok ucuza ülkelere götürmelerinin haksız rekabet yarattığını söyledi.

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Tuzla Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor!

Son günlerde sık sık depremle gündeme gelen Tuzla'da Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor.

Avrasya GYO Metrocity A Blok 17. katı kiraya Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye kiraladı!

Avrasya GYO'nun portföyünde bulunan İstanbul ili Şişli İlçesi Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta yer alan 187 numaralı bağımsız bölüm Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye aylık 12.711+ KDV bedelle kiralandı.

Binalarda blok temsilcisi nasıl seçilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir binada blok temsilciliği için kat maliki olmayan eşin yerine seçilme hakkımız, aile konutu şerhi olmak şartıyla mı yoksa Medeni Kanun’un biz kadınlara verdiği haklarla mı mümkün?' sorusunu cevapladı.

Servet GYO Deposite A5-A6 Blok 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Deposite A5-A6 Blok' a ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Servet GYO Deposite A7 Blok 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Deposite A7 Blok' a ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

İnşaat firmalarının tercihi: Afyon beyaz mermeri!

Efesus Stone, doğal taşları işleyerek farklı projelere değer katıyor. En kaliteli mermerlerinden biri olan Afyon beyaz mermeri, inşaat firmaları tarafından tercih ediliyor.

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Eyüpsultan’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Gül tarafından kuruldu.

Avrasya GYO Metrocity A Blok 17. katı kiraya verdi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta bulunan 187 numaralı bağımsız bölümün mevcut kiracısı olan; Metro Portföy Yönetimi A.Ş.'ye 95 metrekarelik kısmı 1 yıllığına aylık 10.925 TL'ye kiraya verdi.

Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, işyeri sosyal tesisleri 2022'de teslim!

“Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, işyeri sosyal tesisler inşaatı” Mustafa Ekşi-İlkyapı İnşaat ortaklığında yapılacak... 

Piyalepaşa İstanbul'da son iki blok satışa çıktı!

Piyalepaşa İstanbul'da en çok beklenen cadde cepheli son iki blok satışa çıktı. Projede yüzde 0,59 kredi faiz oranıyla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 

Ala Güneşli'ye yeni blok ilave edildi!

Mar Yapı tarafından hayata geçirilen Ala Güneşli projesinde kapasite artışına gidildi. A ve B blok olarak planlanan projeye C blok ilave edildi.

Halk GYO Şekerpınar B blok inşaat yapı sözleşmesi güncellendi!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kocaeli ili, Şekerpınar ilçesinde yer alan,  kiralama ve/veya satışına yönelik pazarlama süreci devam eden, Halk Ofis Şekerpınar (B Blok) projesinin, inşaat yapı ruhsatı geçerlilik tarihi 16 Temmuz 2025 olarak güncellendi...

blok mermeri Haberi

blok mermeri

Türkiye doğaltaş sektörünün en büyük pazarı Çin’de sıkıntı büyüyor. İşlenmiş mermer ithalatına yüzde 24’e varan vergi uygulayan Çin Hükümetinin, yurtdışında maden ve mermer ocağı satın almaları için firmaları teşvik etmesinin ardından Türkiye’de mermer ocağı işleten Çinli firma sayısı 60’a yükseldi.


Bu firmaların Türkiye’den çıkardıkları mermerleri blok olarak ve Türk firmalarından daha ucuza ülkesine götürdüğüne dikkat çeken İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu yerli firmaların bu duruma tepki gösterdiğini söyledi.


Çin ile iş yapan sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Mermerde marka olan İtalya’yı bile geride bırakarak ilk sırada yer aldığımız Çin pazarında son dönemlerde sıkıntı yaşıyoruz. Yeraltı zenginliğimiz olan doğaltaşlar blok halinde Çin’e gidiyor. Burada Çinli firmalara ve blok mermer satışına karşı değiliz....