03 / 05 / 2024

Bloke çek masrafı ne kadar

Bloke çek masrafı ne kadar

Bloke çek, konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çeki olarak tanımlanıyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?

Ek MTV'de yeni gelişme! Yeni masraf kapısı çıktı

Araç sahipleri akaryakıta gelen peş peşe zamlar ve vergilerle baş etmeye çalışırken, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Peki ek MTV’yi zamanında ödemeyenler ne yapacak? İşte tüm ayrıntılar...

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Kamu bankaları kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü. Peki kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

VakıfBank konut kredisi faiz oranları!

VakıfBank konut kredisi faiz oranları ne kadar? VakıfBank konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

Konut kredisine ne kadar ek masraf uygulanıyor?

Kamu bankalarının  kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürmesiyle konut kredisine talep patladı. Kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

Gayrimenkul alışverişinde bloke çeke servet ödemeyin!

Uzmanlar gayrimenkul alışverişinde, alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar için bloke çek veya tapu takas sistemini öneriyor

İcradan alınan evin masrafı ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri gerçek kişiler arasında yapılabildiği gibi, icra müdürlükleri ile gerçek kişiler arasında yapılabiliyor. Peki, icradan alınan evin masrafı ne kadar? 2016 icra tapu harcı ne kadar?

Daire satışında tapu masrafı!

Alıcı ile satıcı arasında yapılan daire satışında tarafların belli bir oranda tapu masrafı ödemeleri gerekiyor. Tapu masrafı için ödenecek bedel yapılan gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte daire satışında tapu masrafı 2015..

Konut kredisinde ek masraf bitti!

Konut kredisinde ek masraf bitti. Erken ödeme tazminatı, vadesi 36 ayı aşmayan kredilerde yüzde 1'ini, aşanlarda ise yüzde 2'sini geçemeyecek. Yönetmelik 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2015!

Tapu dairesinde gerçek alım satım bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkulü 150 bin TL'ye aldığınızı ancak bankadan 100 bin TL kredi kullandığınızı düşünelim. Bu durumda krediyle alınan evin tapu masrafı 2015 ne olacaktır?

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Gökçek: 'Ankapark için 827 trilyon lira masraf yaptık'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gece katıldığı bir televizyon programında, Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, mahkemelik olan Ankapark ile ilgili açıklamalar yaptı.

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Bloke çek masrafı ne kadar Haberi

Bloke çek masrafı ne kadar

Bloke çek masrafı nedir?

Konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çekine, bloke çek deniyor. 


Bloke çek, daha çok konut satışlarında kullanılan, keşideci tarafından anlaşmazlığın (konut satışlarında satışın tamamlanması) çözümüne kadar ödemenin durdurulduğu çek türü olarak karşımıza çıkıyor.


Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir" biçimde bir yazısı ile normal çeklerden farklı bir niteliğe sahip oluyor. Normal çeklerin üzerine konan bloke kaydı ile çekin bloke edilmiş olması dışında başka bir biçim farkı bulunmuyor. 


Gayrimenkul satıcısı olarak, çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz gerekiyor. 


Emlak kredilerinde, ipotek işlemlerinin yapılacağı gün, kullanılacak kredi tutarını taşıyan banka çeki, konutu satan kişi adına düzenlenerek ipotek işlemini gerçekleştirecek anlaşmalı...