22 / 05 / 2024

bloke çek masrafları

bloke çek masrafları

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı! 

Tatiller, okula hazırlık, ev ihtiyaçları, ek masraflar derken kredi kartı harcamalarının yoğun olduğu, limitlerin sonuna kadar tüketildiği bir zamandan geçiyoruz.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiralardaki artış sürerken, kiracılar konut ya da binaya ilişkin ek masraflarla da karşılaşabiliyor. Peki kiracı, hangi masrafları öder, hangi masraflar kiradan düşebilir? İşte ayrıntılar..

Ev sahiplerine müjde! Masraflar vergiden düşülüyor!

Kira gelirinin vergilendirilmesi iki farklı yöntemle yapılabiliyor. Bunlar, götürü gider yöntemi ve gerçek gider yöntemidir. Peki gerçek gider yönetimi nasıl uygulanır? Hangi masraflar gider gösterilebilir? İşte detaylar...

Gerçek gider yöntemi ile kira vergisi hesaplama!

Gerçek gider yönteminde, masraflar ödenecek kira vergisini nasıl azaltıyor? İşte Gerçek gider yöntemi ile kira vergisi hesaplama...

Fazla aidat ödemeyin!

Site aidatında bulunan her ödemeyi kiracıların ödemesi zorunlu değil.  Uzmanlar giderlerin sorgulanması gerektiğini öneriyor.  Uzmanlar, siteye yeni yapılan bir şeyin masrafını ev sahibi öderken, diğer tadilat gibi ek masrafları kiracıların ödemesi gerektiğini söylüyor...

Akbank konut kredisi hesaplama 2019!

Akbank konut kredisi faiz oranları ne kadar? Akbank’tan konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor? Konut kredisine uygulanan ek masraflar neler?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları!

Ziraat Bankasının konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar nelerdir? Hangi sigortalar konut kredisi kullanımında zorunlu tutuluyor. Ziraat Bankası konut kredisine ne kadar masraf uyguluyor?

Garanti Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Garanti Bankası’nın konut kredisine uyguladığı masraflar ne kadar? Konut kredisine ek uygulanan sigortalar neler?

QNB Finansbank konut kredisi masrafları ne kadar?

QNB Finansbank konut kredisine ek ne kadar masraf uyguluyor. Sigortalar dahil konut kredisi masrafları ne kadar?

İş Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Türkiye İş Bankası’nın konut kredisine ek olarak uyguladığı masrafları ve sigortaları Kredi Pazarı araştırdı. İşte İş Bankası konut kredisi masrafları…

HalkBank konut kredisi masrafları ne kadar?

HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28. Bankanın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar ve zorunlu sigortalar neler? 

Türkiye Finans konut kredisi masrafları 2019!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanları kapsamında yüzde 2.08’den başlayan kar payı oranı kullandırıyor. Türkiye Finans'ın konut finansmanına ek uyguladığı masraflar nelerdir?

bloke çek masrafları Haberi

bloke çek masrafları

Bloke çek masrafı ne kadar?


Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor.Gayrimenkul satıcısı olarak, çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz gerekiyor. 


Bloke çekin düzenlenmesi...

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde bloke çek ile ilgili hususlar şu şekilde anlatılıyor;


1.Banka tarafından, 3167 Sayılı Kanun’da ve bu Kanun’a ilişkin Tebliğ’de yer alan hükümlere uygun olarak basılan veya bastırılan çek yaprağını,

2.“Çek” Kelimesini (veya yabancı dilde yazılı ise, o dilde çek karşılığı olarak kullanılan kelime),

3.Hesabın bulunduğu muhatap banka şubesinin adını,

4.Kayıtsız şartsız belli bir bedelin ödenmesi için havaleyi;


1.Keşide gününü,

2.Keşide yerini (veya keşidecinin adı...