24 / 07 / 2024

bloke çekin masrafı

bloke çekin masrafı

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?

Binalarda izolasyon masrafı nasıl bölüşülür?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Binalarda izolasyon masrafı nasıl bölüşülür sorusuna yanıt verdi. İşte yazının devamı..

Ziraat Bankası kredi masrafını geri ödüyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, mahkemelerde kaybettikleri kredi masraf ve komisyonlarını, bürokrasiyi azaltmak için talep edenlere doğrudan verdiklerini söyledi. İşte Genel Müdür Aydın'ın açıklamaları...

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2015!

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2015...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Ev alınca tapu masrafı ne kadar tutar?

Taşınmaz malların devir işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeis yapması gerekiyor. Tapu masrafları hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödeniyor. Peki, ev alınca tapu masrafı ne kadar tutar?

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş masrafı 2015!

634 sayılı Kanun gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti hakkı deniyor. Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş masrafı 2015 ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Taşınmaz mal satın almak isteyenler bankadan kredi alırken dosya masrafları ödüyor.Bu masrafların geri ödemesi için dilekçe yazılıp dosya masrafı geri alınabiliyor.Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi için dilekçe!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin kararına göre konut kredisi için alınan dosya masrafının iadesi yapılıyor.Peki konut kredisi için alınan dosya masrafının iadesi için dilekçe yazılması gerekiyor.İşte, konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi için dil

Konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi nasıl olur?

Taşınmaz mal sahibi olmak için bankalara konut kredisi başvurusu yapanların dosya masrafları iade ediliyor.Peki, konut kredisinden alınan dosya masrafı iadesi nasıl olur?İşte,konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi..

Yeni ev alınca tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen bu hizmet karşılığında belli oranlarda harçların ödenmesi gerekiyor. Peki, yeni ev alınca tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Ev kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Mesken sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan kimseler, ödedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebilir mi? Ev kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Konut kredisi iadesi için ilk olarak kredinin kullanıldığı bankaya, başvuru yapılması gerekiyor. Bankadan olumsuz cevabın alınması halinde, konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

bloke çekin masrafı Haberi

bloke çekin masrafı

Bloke çek masrafı ne kadar?


Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor.Gayrimenkul satıcısı olarak, çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz gerekiyor. 


Bloke çekin düzenlenmesi...

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde bloke çek ile ilgili hususlar şu şekilde anlatılıyor;


1.Banka tarafından, 3167 Sayılı Kanun’da ve bu Kanun’a ilişkin Tebliğ’de yer alan hükümlere uygun olarak basılan veya bastırılan çek yaprağını,

2.“Çek” Kelimesini (veya yabancı dilde yazılı ise, o dilde çek karşılığı olarak kullanılan kelime),

3.Hesabın bulunduğu muhatap banka şubesinin adını,

4.Kayıtsız şartsız belli bir bedelin ödenmesi için havaleyi;


1.Keşide gününü,

2.Keşide yerini (veya keşidecinin adı...