28 / 04 / 2024

blokeli çek emlak satışında

blokeli çek emlak satışında

Gayrimenkul satışlarında alıcı ve satıcı arasındaki ücret alışverişi blokeli çekle yapılabiliyor. Buna göre blokeli çek emlak satışı nasıl oluyor? Blokeli çek nedir ve nasıl düzenlenir?

Konut kredisi bloke çek!

Çek düzenlemelerinde, dolandırıcılık riskini ortadan kaldıran bloke çekler, konut kredilerinde kullanılıyor. Emlak satışında blokeli çekler, banka tarafından "Karşılığı mevcuttur." şeklinde onaylanıyor. Konut kredisi bloke çek diğer detayları...

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Tem İstanbul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tem İstanbul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mert Deniz Aca ve Mustafa Şimşek ortaklığında kuruldu.

Emlak vergisi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Konutu, iş yeri, aracı, arsası olan vatandaşlar için sayılı gün kaldı. Kasım ayıyla beraber Emlak Vergisi ve ek MTV’nin ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmadığı takdirde faiz işlemeye başlıyor. İşte detaylar...

Msgo Emlak İnşaat Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Msgo Emlak İnşaat Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Halime Sinem Gökçek ve Durmuş Mert Serkan ortaklığında kuruldu.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kasım ayının gelmesi ile beraber Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla gerçekleşen ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri başladı.

Dode İnşaat Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Dode İnşaat Emlak Limited Şirketi bugün Kadıköy'de  milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Akçiçek ve Zeynep Akçiçek ortaklığında kuruldu.

Tulpar Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tulpar Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Mustafa Çukurlu, Şükran Çiçek ve Yusuf Yaşar ortaklığında kuruldu.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Thunder Emlak Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Thunder Emlak Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Tuncay Şimşek tarafından kuruldu.

Er Milano Yapı İnşaat Otomotiv Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Milano Yapı İnşaat Otomotiv Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Faruk Çiçek tarafından kuruldu.

blokeli çek emlak satışında Haberi

blokeli çek emlak satışında

Blokeli çek emlak satışı!

Çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi ve ekonomik zorunlulukların ortaya çıkardığı blokeli çek emlak satışı nda sıkla karşımıza çıkan bir uygulama niteliği taşıyor.


Blokeli çek ile, alıcı ve satıcı arasındaki dolandırıcılık riski en aza indirgenmiş oluyor. Öyle ki blokeli çek ile çekin karşılığının çıkmaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Çünkü söz konusu çek, banka tarafından onaylanmış olup; üzerinde "Karşılığı mevcuttur." gibi açıklayıcı ibare konuyor.


Ancak, bu noktada dikkat edilmesi gereken tek şey oluyor. Emlak satıcısı olarak, alıcının size verdiği çekin renki fotokopi ya da sahte olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.


Blokeli çek talimatı..

Emlak satışı için bloke çek düzenlemesi, alıcının parasının bulunduğu bankaya gitmesi yeterli oluyor. Hesaptaki paraya bloke koyularak şube çekinin de temin edilmesi ile,...