03 / 05 / 2024

Blokeli çek masrafı

Blokeli çek masrafı

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çek nasıl düzenlenir?

Hukuki bir niteliğe sahip olan çekler, blokeli olarak da düzenlenebiliyor. Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Peki bloke çek nasıl düzenlenir, işte yanıtı...

Blokeli çek nedir?

Konut satışlarında sıkça kullanılan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Gibi sorularınızın yanıtı ve blokeli çek ile ilgili diğer detaylar için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Ek MTV'de yeni gelişme! Yeni masraf kapısı çıktı

Araç sahipleri akaryakıta gelen peş peşe zamlar ve vergilerle baş etmeye çalışırken, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Peki ek MTV’yi zamanında ödemeyenler ne yapacak? İşte tüm ayrıntılar...

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Kamu bankaları kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü. Peki kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

VakıfBank konut kredisi faiz oranları!

VakıfBank konut kredisi faiz oranları ne kadar? VakıfBank konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

Konut kredisine ne kadar ek masraf uygulanıyor?

Kamu bankalarının  kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürmesiyle konut kredisine talep patladı. Kampanyalı faiz oranları yüzde 0.99 olan kamu bankaları konut kredisine ne kadar ek masraf uyguluyor?

İcradan alınan evin masrafı ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri gerçek kişiler arasında yapılabildiği gibi, icra müdürlükleri ile gerçek kişiler arasında yapılabiliyor. Peki, icradan alınan evin masrafı ne kadar? 2016 icra tapu harcı ne kadar?

Daire satışında tapu masrafı!

Alıcı ile satıcı arasında yapılan daire satışında tarafların belli bir oranda tapu masrafı ödemeleri gerekiyor. Tapu masrafı için ödenecek bedel yapılan gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte daire satışında tapu masrafı 2015..

Konut kredisinde ek masraf bitti!

Konut kredisinde ek masraf bitti. Erken ödeme tazminatı, vadesi 36 ayı aşmayan kredilerde yüzde 1'ini, aşanlarda ise yüzde 2'sini geçemeyecek. Yönetmelik 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2015!

Tapu dairesinde gerçek alım satım bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkulü 150 bin TL'ye aldığınızı ancak bankadan 100 bin TL kredi kullandığınızı düşünelim. Bu durumda krediyle alınan evin tapu masrafı 2015 ne olacaktır?

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Gökçek: 'Ankapark için 827 trilyon lira masraf yaptık'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gece katıldığı bir televizyon programında, Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, mahkemelik olan Ankapark ile ilgili açıklamalar yaptı.

Bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek, konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çeki olarak tanımlanıyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?

Bloke edilmiş çek nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

Bloke çek masrafı ne kadar?

Bloke çekler güvenle karşılandığı ve aynı şekilde tedavülünün temin edildiği için güvenli bir uygulama olarak nitelendirmek mümkün oluyor. Bloke çek nasıl alınır? Peki,bloke çek masrafı ne kadar?

Blokeli çek masrafı Haberi

Blokeli çek masrafı

Bloke çek masrafı ne kadar?


Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor.Gayrimenkul satıcısı olarak, çek ile ilgili bir problem yaşamamaları için tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz gerekiyor. 


Bloke çekin düzenlenmesi...

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde bloke çek ile ilgili hususlar şu şekilde anlatılıyor;


1.Banka tarafından, 3167 Sayılı Kanun’da ve bu Kanun’a ilişkin Tebliğ’de yer alan hükümlere uygun olarak basılan veya bastırılan çek yaprağını,

2.“Çek” Kelimesini (veya yabancı dilde yazılı ise, o dilde çek karşılığı olarak kullanılan kelime),

3.Hesabın bulunduğu muhatap banka şubesinin adını,

4.Kayıtsız şartsız belli bir bedelin ödenmesi için havaleyi;


1.Keşide gününü,

2.Keşide yerini (veya keşidecinin adı...