05 / 05 / 2024

Blokeli çek örneği

Blokeli çek örneği

Çek düzenlemelerinde, dolandırıcılık riskini ortadan kaldıran bloke çekler, konut kredilerinde kullanılıyor. Emlak satışında blokeli çekler, banka tarafından "Karşılığı mevcuttur." şeklinde onaylanıyor. Konut kredisi bloke çek diğer detayları...

Blokeli çek nedir?

Konut satışlarında sıkça kullanılan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Gibi sorularınızın yanıtı ve blokeli çek ile ilgili diğer detaylar için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Gayrimenkulün alım-satım bedelinin düşük gösterildiği durumlarda, gerçek değerin, Vergi Usul Kanunu’nun 371. maddesine göre pişmanlıkla beyan edilmesi mümkün. İşte, tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Elektrik itiraz dilekçesi örneği!

Elektrik aboneleri kimi zaman gerçek kullanım bedelinden yüksek gelen fatura bedeli ile karşılaşabiliyor. Bu durumda bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte elektrik itiraz dilekçesi örneği..

Emlak komisyonu sözleşmesi örneği!

Emlakçılar, gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık ediyor. İşte emlak komisyonu sözleşmesi örneği...

Kira kontratı ihtarname örneği!

Kiracının kirasını ödememesi ya da geciktirmesi gibi durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına kira kontratı feshi için ihtarname gönderebiliyor. İşte, kira kontratı ihtarname örneği..

Kira fesihname örneği!

Kiracının kira sözleşmesini fesh edebilmesi için ya kira sözleşmesinin sona ermesi gerekiyor ya da haklı nedenlerle olağanüstü fesih yollarından bir tanesinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. İşte, Kira fesihname örneği!

Tapu iptal davası dilekçe örneği!

Tapu iptal davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için açılıyor. Dava için taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Tapu iptal davası dilekçesi nasıl doldurulur? Tapu iptal davası dilekçe örneği!

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2014!

İşyeri sahipleri, işyerini kiraya verdiği zaman kiracısı ile nasıl bir sözleşme imzalar? İşyeri kira sözleşmesinde hangi maddelere yer verilmeli? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2014..

Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ve sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ev sahibi tahliye tutanağında neler yer alıyor?Ev sahibi tahliye tutanağı nasıl doldurulur? İşte, Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Kiracı tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ile kiracı, belirlenen bir tarihte kiraladığı konutu boşaltacağına dair anlaşma imzalamış oluyor. Kiracı ve ev sahibinin imzaladığı bu tutanak nasıl dolduruluyor? İşte, kiracı tahliye tutanağı örneği!

Evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği!

Evlenen çiftler, mal ayrılığı rejimi için aralarında sözleşme imzalayabiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nasıl imzalanır? Sözleşmede hangi maddelere yer verilir? İşte evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği...

Mal rejimi sözleşmesi örneği!

Evlenmeden önce veya sonra yapılabilen mal rejimi sözleşmesi, taraflar arasında istenildiği şekilde yapılabiliyor. İşte edinilmiş mallara katılma rejimi; Mal ayrılığı rejimi; Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi seçenekleri ile mal rejimi sözleşmesi örneği...

Paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği!

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarına sahip oluyor. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği..

Edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği!

Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona eriyor. İşte edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği...

Blokeli çek örneği Haberi

Blokeli çek örneği

Konut kredisi bloke çek!

Hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak kullanılan çekler, bloke çek olarak da düzenleniyor. Genellikle blokeli çek emlak satışında kullanılıyor. Buna göre, konut kredisi bloke çek leri nasıl düzenleniyor, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dolandırıcılık riskini ortadan kaldıran bir ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkan blokeli çekler için bankalar cüzi bir miktarda komisyon talep ediyor.


Blokeli çek emlak satışında;

Bankada hesabınızda bulunan paraya, bankaya giderek bloke koyup şubenin çekini alarak, "blokeli çek" düzenlemiş oluyorsunuz. Buna göre daha sonra, banka bloke çeki getirene para ödemesi yapıyor.


Blokeli çek örneği..

Blokeli çeklerin ön yüzünde veya arka kısmına ilgili banka tarafından "Teyit edilmiştir", "Görülmüştür", "Karşılığı mevcuttur", "İşbu çek muhteviyatı olan yalnız …… TL bloke edilmiştir" şeklinde açıklama yapılıyor.





Işıl Seren...