28 / 04 / 2024

blokeli çek talimatı örneği

blokeli çek talimatı örneği

Gayrimenkul satışlarında alıcı ve satıcı arasındaki ücret alışverişi blokeli çekle yapılabiliyor. Buna göre blokeli çek emlak satışı nasıl oluyor? Blokeli çek nedir ve nasıl düzenlenir?

Emeklilere 8000 TL Ek Zam Müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatıyla Maaşlara Yeni Zammın Detayları!

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine müjde bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 8000 TL ekstra zam onaylandı. Maaşlara ekstra 8000 TL zam, emeklilerin yüzünü güldürecek. İşte SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yapılan ekstra 8000 TL zam ile ilgili detaylı bilgiler…

Maliye talimat verdi: Vergi iadeleri ek vergiye mahsup edilecek!

Hükümet, Tahsilat İç Genelgesi ile, ek verginin 12 aya kadar taksitlendirmesine imkan sağladı. Taksitlendirme kolaylığı, ödeme zorluğu yaşayan şirketleri oldukça rahatlattı.

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği ek göstergede gözler çıkacağı tarihe çevrildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca memur ve emeklilerin maaşlarını etkileyecek 3600 ek gösterge müjdesini verdi...

Emekli Konutları için TOKİ'ye talimat verildi!

Ahmet Davutoğlu, Karabük mitinginde yaptığı konuşmada; TOKİ'ye talimat verdiğini, emeklilere ek yük getirmemek için taksit tutarının 250 lira olarak belirlendiğini söyledi. Talimatı alan TOKİ çalışmaya başladı.

Ordu-Giresun Havalimanı'na ek ödenek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mart ayında açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdiğini bildirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı için 50 milyon liralık ek ödenek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mart ayında açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdiğini bildirdi.

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Sarıyer Belediyesi Ayazağa Ek Hizmet Binası, Eylül'de açılacak!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in talimatıyla restore edilen Sarıyer Belediyesi Ayazağa Ek Hizmet Binası'nda çalışmalar sürüyor. Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Sarıyer Belediyesi Ayazağa Ek Hizmet Binası'ndaki çalışmaları inceledi.

Bloke edilmiş çek nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

Blokeli çek nasıl alınır?

Çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi için yapılan uygulamaya bloke çek deniyor. Bloke çeklerin kontrolü ilgili bankalardan yapılabiliyor. Peki,blokeli çek nasıl alınır?

Bloke çek nasıl tahsil edilir?

Blokeli çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çekin durumunu ilgili banka şubelerinden öğrenilebiliyor. Peki,bloke çek nasıl tahsil edilir?

İstanbul’un duvarları çiçek açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla başlatılan yeni projelerle şehrin duvarları bile çiçek açtı. Aydınlatılan Metrobüs durakları da İstanbullular’a güven veriyor ve şehrin muhteşem manzarasına görsel katkı sunuyor....

blokeli çek talimatı örneği Haberi

blokeli çek talimatı örneği

Blokeli çek emlak satışı!

Çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi ve ekonomik zorunlulukların ortaya çıkardığı blokeli çek emlak satışı nda sıkla karşımıza çıkan bir uygulama niteliği taşıyor.


Blokeli çek ile, alıcı ve satıcı arasındaki dolandırıcılık riski en aza indirgenmiş oluyor. Öyle ki blokeli çek ile çekin karşılığının çıkmaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Çünkü söz konusu çek, banka tarafından onaylanmış olup; üzerinde "Karşılığı mevcuttur." gibi açıklayıcı ibare konuyor.


Ancak, bu noktada dikkat edilmesi gereken tek şey oluyor. Emlak satıcısı olarak, alıcının size verdiği çekin renki fotokopi ya da sahte olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.


Blokeli çek talimatı..

Emlak satışı için bloke çek düzenlemesi, alıcının parasının bulunduğu bankaya gitmesi yeterli oluyor. Hesaptaki paraya bloke koyularak şube çekinin de temin edilmesi ile,...