16 / 05 / 2024

Böcek oteli açılışı

Böcek oteli açılışı

Fransa’nın Dijon şehrinde, ilginç bir ilke imza atılarak, bir binaya entegre edilmiş geniş bir “böcek oteli” açıldı. 6 metre yüksekliğindeki, işlenmemiş ahşaptan inşa edilen yapı “La Bourdonnerie” adlı bir binanın yüzeyinde yer alıyor.

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

İnternet üzerinden verilen ''sahibinden kiralık'' ilanları ile uygun fiyata ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri tek tek tuzağa düşürülüyor. Görüşme öncesi kapora atmalarını isteyen dolandırıcılar ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle uzağa düşüyor...

Açlık sınırı 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı 36 bin 91 lira oldu! Haziran rakamları açıklandı!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporuna göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Haziran'da 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı ise 36 bin 91 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Açlık sınırı her geçen gün yükseliyor! Asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in yaptığı araştırmaya göre, ocak ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 8 bin 864 lira, yoksulluk sınırı 28 bin 874 olarak belirlendi. Böylece açlık sınırı yeni belirlenen 8 bin 506 liralık asgari ücreti geçti.

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

Bütçe Eylül’de yılın en yüksek açığını verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılı Eylül ayında merkezi idare bütçe giderleri 285,6 milyar Türk Lirası, bütçe gelirleri 206,9 milyar Türk Lirası ve bütçe açığı 78,6 milyar Türk Lirası oldu.

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek çalışmaları yerinde inceledi. 

ABD'nin bütçe açığı 2020 mali yılında 3.1 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı!

ABD federal hükümetinin bütçe açığı, 2020 mali yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle toplam 3.1 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

Gaziantep OSB'de açılışı yapılan 300 fabrika meclis gündeminde!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan 300 fabrikaya dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

Böcek oteli açılışı Haberi

Böcek oteli açılışı



“Le Figaro” gazetesinde yer alan habere göre, ofisleri barındıran bina iki çevreci kuruluş olan Alterre Bourgogne ve Fransa Doğal Rezervler’in merkezlerini de ağırlayacak.


Bu “böcek oteli”, başta kanatlılar olmak üzere binlerce böceği ağırlayabilen altmış kadar taşınabilir gözden oluşuyor. Her bir gözde de, yabani arı, kelebek, kınkanatlılar gibi tozlaşma yapabilen çeşitli türlerin yerleşimini kolaylaştıracak çalı çırpı, delikli kütük vs yer alıyor; söz konusu “otel” Dijon’un ekolojik mahallesi olan “Heudelet 26”da bulunuyor.


Alterre Bourgogne’un başkanı Jean-Patrick Masson “dışarıya faaliyetlerimizle ilgili mesaj verecek bir sembol aradığımız, biyoçeşitlilik ve semtle olan bağımızı göstermek istediğimiz için böyle bir böcek oteli fikri doğdu” diyor.


Şehrin ortasında bu tür bir nişin inşası, tarım ilaçlarının tehdit ettiği kanatlı böceklere acil sığınma yeri sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda mahallenin dikey, doğal mini...